Elizabeth Fraser (Cocteau Twins) i Sam Lee snimili prelepi duet "The Moon Shines Bright"
Foto: Printscreen

sveže

Elizabeth Fraser (Cocteau Twins) i Sam Lee snimili prelepi duet "The Moon Shines Bright"

Još jedna kap čarolije Cocteau Twins slučajno je zalutala u naše živote

Objavljeno: 10:28h

Liz Fraser se vrlo retko pojavljivala u javnosti nakon razlaza njenog matičnog benda Cocteau Twins 1997 godine. U protekle dvadeset dve godine njeni poštovaoci željno su očekivali njen solo album, koji se nije desio - sve što su dobili bilo je nekoliko sporadičnih pesama, poneko gostovanje kod drugih umetnika i u filmskoj muzici, poput trilogije "Gospodar prstenova".

Ove godine Massive Attack je pozvao Liz Fraser na turneju povodom jubileja albuma Mezzanine, na kojem je Liz Fraser gostovala u najvećem hitu sa albuma "Teardrop". Nikada potvrđeni glasovi tvrdili su da je Fraserova ovu pesmu napisala o prerano stradalom Jeffu Buckleyu.

Liz Fraser je sada snimila duet sa britanskim folk pevačem Samom Leejem, uz produkciju Bernarda Butlera (Suede). Rezultat ove saradnje ostavlja bez daha, a glas Liz Fraser je i dalje magičan kao što je i bio u vreme rada sa Cocteau Twins.

Ova adaptacija drevne narodne pesme "The Moon Shines Bright" došla je kao poklon od Samove dobre prijateljice, devedesettrogodišnje engleske Ciganke, Frede Black, koja mu je ponudila tu pesmu da ponese sa sobom na hodočašće. Glas Elizabeth Fraser uneo je u pesmu The Moon Shines Bright podsećanje na lepotu i krhkost života, kroz fragment stihova tradicionalne škotske narodne pesme ‘Wild Mountain Thyme’.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.