Khruangbin objavili prelepi spoj country rocka i soula - Texas Sun sa Leonom Bridgesom na vokalu
Foto: Printscreen

sveže

Khruangbin objavili prelepi spoj country rocka i soula - Texas Sun sa Leonom Bridgesom na vokalu

Od bluesa i tajlandskog popa, preko soula i pedal steel čežnje do neobičnog i veoma uspelog country-soul spoja u jednoj od najlepših pesama ove godine - Texas Sun

Objavljeno: 10:57h

Khruangbin, jedan od najinteresantnijih novih instrumentalnih bendova, dolazi iz Hjustona u Teksasu i poznat je po amalgamu modernog bluesa, funky groovea nalik na Motown velikane The Meters, sve to začinjeno njihovom zajedničkom ljubavlju prema tajlandskom popu i psihodeličnom rocku. Leon Bridges je crni pevač iz Fort Vorta, takođe u Teksasu, poznat po klasičnom soul izrazu. Svi ovi Teksašani udružili su snage i objavili zajednički EP sa četiri pesme, sa naslovom Texas Sun.

Time je Khruangbin dobio ono što mnogima nedostaje da čuju još od njihovog prvog albuma "The Universe Smiles Upon You" (2015) - vokal. Pored originalnog trija Khruangbina - Laure Lee na basu, gitariste Marka Speera i bubnjara Donalda “DJ” Johnsona, u ovoj pesmi sviraju još i Will Van Horn na pedal steel gitari i Charlie Perez na udaraljkama, kao i Chase Jordan na vibrafonu.

“Pokušavamo da nemamo previše namere, jer to onda ometa muziku da se desi,” izjavila je basistkinja Khruangbina Laura Lee. “Ako samo pustite muziku da obavi svoj posao, ona će se pojaviti. Isprobali smo takav pristup sa Leonom. Za nas, to je otvaranje našeg sveta i puštanje još jedne ličnosti u njega. Ali to me podseća upravo na Teksas.”

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.