Ivica ima novi album "1235" i spot "Niko kao ti"
Foto: Milica Stefanović

sveže

Ivica ima novi album "1235" i spot "Niko kao ti"

Autor svoju muziku žanrovski opisuje kao indie zvuk, u okviru kojeg najradije stvara zvučne pejzaže i sanjivu muziku

Objavljeno: 15:06h

Kantautor Ivica objavio je svoj novi album pod nazivom „1235”, posredstvom izdavačke kuće Kontra. Album ima ukupno osam pesama i biće dostupan na najvažnijim svetskim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple Music, Google Play...)

foto: Promo

Autor svoju muziku žanrovski opisuje kao indie zvuk, u okviru kojeg najradije stvara zvučne pejzaže i sanjivu muziku. Na novom albumu osnovni gitarski izraz obogaćuje elektronskim i produkcijskim manipulacijama zvučnom slikom kojoj konačni ton daje muzička produkcija Milana Bjelice, na tragu srodnih imena savremene alternativne scene poput Bon Ivera i Jamesa Blakea.

foto: Milica Stefanović

„Sve pesme na novom albumu nastajale su poslednje dve godine. Iako su snimane u kućnim uslovima na različitim mestima na kojima sam živeo, a uvek se ispostavi da su kuhinje najbolje za snimanje, glavni pečat zvuku dao je muzički producent Milan Bjelica. U fazi miksanja izvlačili smo iz melodija, sintova i stihova sve ono što je eterično, sanjivo i pejzažno i od toga kreirali zvuk“, objašnjava Ivica.

foto: Milica Stefanović

U odnosu na svoj prvi album, pančevački autor ističe različit pristup pisanju pesama, odnosno bogatstvo i slojevitost zvuka. “Svaka pesma ima svoj specifični zvučni prostor. U nekom trenutku ti dosadi sviranje gitare pa pređeš na otkrivanje novog instrumenta. Za mene je to bio sintisajzer. Jedan potpuno nov svet, nova dimenzija u stvaranju pesama“.

Spot možete pogledati ovde

Istovremeno sa albumom, objavljen je i prvi spot za pesmu “Niko kao ti”. Video je režirala i snimala Staša Bukumirović, a glavnu ulogu igrala je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu Tatjana Tatić. Asistent kamere Dušan Grubin, a montažerka Nataša Pantić. Spot je sniman na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Pančeva.

Ivan Kačavenda nastupa pod pseudonimom Ivica od 2012. godine. Godine 2014. svrstan je među deset najboljih mladih bendova na prostoru bivše SFRJ na banjalučkom "Demofestu". Singlovi Ivice nekoliko puta su zauzimali prvo mesto na "Diskomeru" Radija Studio B. Ovog meseca objavio je album pod nazivom „1235” za izdavačku kuću Kontra. Radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi u Pančevu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.