Grupa Aerodrom ima novi album "Dnevni rituali"
Foto: Printscreen

sveže

Grupa Aerodrom ima novi album "Dnevni rituali"

Novo studijsko izdanje Jurice Pađena i grupe Aerodrom – Dnevni rituali, kojim bend obeležava 40 godina od objave prvog albuma.

Objavljeno: 13:56h

Iako su status rock velikana potvrdili još osamdesetih godina prošlog veka, Jurica Pađen i grupa Aerodrom nisu prestali da isporučuju hitove koji su se bez obzira na promene muzičkih trendova uvek nalazili u samom vrhu regionalnih top lista. Na krilima poslednjeg singla i spota Sunce mi se smije, ovaj sastav predstavlja novo studijsko izdanje pod nazivom Dnevni rituali. Trinaest pesama s prepoznatljivim kantautorskim potpisom Jurice Pađena ozbiljan su konkurent za rock album godine, a šest već objavljenih singlova uključujući Neka bude, Titanik i Ispod tuša pravi su pokazatelj o kakvom se izdanju radi. Sjajna skupina muzičara koju čine Tomislav Šojat, Ivan Havidić, Damir Medić, Fedor Boić, Jelena Vlačić, Ana Šuto, Mario i Zvonimir Domazet, Borna Čop i Hrvoje Prskalo nastavlja tradiciju isporučivanja kvalitetne sviračke i zvučne slike koja Pađenovu muziku krasi još od najranijih dana, pod uticajem rock velikana šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Jurica Pađen uvek je znao da pronađe melodiju, stih ili frazu u koju će se publika i kritika zaljubiti na prvo slušanje, što ne čudi s obzirom na činjenicu da je talente brusio u Grupi 220, Parnom valjku i Azri. U muzičkim krugovima poznat kao vrhunski studijski muzičar, ali svakako najzapaženiji kao autor vanvremenskih hitova poput “Fratello”, “Što si u kavu stavila” i “Otkazani let”, Pađen se pretvorio u jednu od središnjih figura regionalne rock scene.

Osim što na albumu peva, svira gitaru i usnu harmoniku, Jurica Pađen autor je svih trinaest pesama, a potpisuje i produkciju uz Hrvoja Prskala i Marija Domazeta. Za sjajno likovno oblikovanje omota zaslužni su Luka Vucić i Ljubo Zdjelarević.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.