Sergej Krilov ponovo sa Beogradskom Filharmonijom. Superstar na violini izvodi čuveni Betovenov koncert
Foto: Promo

klasična muzika

Sergej Krilov ponovo sa Beogradskom Filharmonijom. Superstar na violini izvodi čuveni Betovenov koncert

Krilov izvodi jedini Betovenov koncert napisan za violinu, ujedno i jedan od najpoznatijih i tehnički najizazovnijih u literaturi

Objavljeno:

Čuveni violinista Sergej Krilov ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u petak 22. novembra na Kolarcu od 20h. Pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa izvešće Betovenov Violinski koncert, a program zaokružuje Šumanova Simfonija br 4.

Četvrti put sa Beogradskom filharmonijom i potpuno logično u okviru ciklusa #Betoven virtuoz, Krilov izvodi jedini Betovenov koncert napisan za violinu, ujedno i jedan od najpoznatijih i tehnički najizazovnijih u literaturi. Redovan gost u najvećim muzičkim kućama i miljenik filharmonijske publike, sviraće na violini koju je napravio njegov otac, Aleksander Krilov.

foto: Promo

“Nemci imaju četiri violinska koncerta. Najveći među njima je, beskompromisni, Betovenov!” reči su violinskog virtuoza Jozefa Joakima koji na neobičan način povezuje program ovog filharmonijskog koncerta. Upravo je njemu Šuman posvetio svoju simfoniju u kojoj se čuje naklonost prema Betovenu, geniju za koga je smatrao da su svi budući kompozitori osuđeni na stvaranje u njegovoj senci.

Stotinu ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.