Novi singl Roisin Murphy "Narcissus" preuzima kontrolu nad vašim nogama, rukama i kukovima
Foto: Printscreen

Sveže

Novi singl Roisin Murphy "Narcissus" preuzima kontrolu nad vašim nogama, rukama i kukovima

Radi se o momentu kada sve klikne, o pokušaju da se pronađu komponente euforije, koliko god suprotni intuiciji ovi eksperimenti mogu da budu

Objavljeno: 14:00h

Ključna figura dance muzike Róisín Murphy objavila je novi singl 'Narcissus'.

Numeru je koproducirao i napisao uobičajeni saradnik roisin Murphy, šefildska legenda DJ Parrot, koji je producirao i njen prethodni singl, 'Incapable', objavljen u junu ove godine.

Roisin Murphy objašnjava: “'Incapable' i 'Narcissus' definitivno su deo projekta koji nastaje u saradnji između Parrota i mene, koji je počeo pre nekoliko godina numerama 'Stimulation' i 'Jealousy'. Ovaj projekat je oduvek bio predviđen da bude u vezi sa house i disco muzikom, oduvek je imao snažan identitet."

"Radi se o momentu kada sve klikne, o pokušaju da se pronađu komponente euforije, koliko god suprotni intuiciji ovi eksperimenti mogu da budu. Čini se da je došlo pravo vreme da pretvorimo to u nešto veće.”

Objasnila je i neke detalje u vezi sa oba singla:: “Teme 'Narcissusa' i 'Incapable' su dve strane istog novčića. U 'Incapable' arhetip je hladni narcis, koji se zaludno čudi, u čisto samodovoljnom stilu, da li je propustila nešto? Da li je ljubav izvan njenog domašaja?"

"U 'Narcissusu' čujemo glas večnog i primalnog prisustva Nimfe, koja beskonačno pokušava da vas probudi iz sna. Poziva na odstupanje, prepisuje haos umesto kontrole i upozorava na užasnu, neizbežnu opasnost u ogledalu.”

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.