Tata Miki Projekat - prijatelji Ničea (ex Zemlja gruva), sa i te kakvim razlogom u KC Gradu 23. novembra
Foto: Promo

zadužbina

Tata Miki Projekat - prijatelji Ničea (ex Zemlja gruva), sa i te kakvim razlogom u KC Gradu 23. novembra

Postoje trenuci kada muzika prestane da bude umetnost, zabava ili životni izraz, a postane spona među ljudima i poligon zajedništva i čovečnosti - ovo je jedan od takvih trenutaka

Objavljeno: 15:58h

KC Grad, subota, 23. novembar u 22h.

Miroslav Ničić (1975-2019), bivši gitarista beogradskog benda Zemlja gruva, koji je preminuo prethodnog proleća, na sceni je bio poznat kao Niče. Nakon rođenja Lane i Vala - koji sada imaju šest, odnosno četiri - poželeo je da svi počnu da ga zovu Tata Miki.

A on, Tata Miki, tokom tri i po godine svog lečenja od leukemije, komponovao je celi album pesama posvećenih svojoj porodici. U bolničkim sobama Beograda, Beča i Tel Aviva, on ih je, na radost i šokove medicinskog osoblja i ostalih pacijenata, odsvirao, otpevao i snimio demo-verzije.

Ničeovi saradnici muzičari, kolege sa scene, na koncertu će izvesti sopstvena viđenja njegovih poslednjih kompozicija. Neke od njih su dečje, neke tinejdž, neke za odrasle, a neke surovije i od toga.

Aranžmani nekih od ključnih beogradskih bendova i izvođača zajedno oslikavaju uzbudljiv unutrašnji pejzaž koji je Niče ostavio za sobom.

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa.

___

Koncert prati izložbu fotografija bolji.života - Detalji jednog bolničkog živote, koja predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.

NE PROPUSTITE

Svako od nas može više

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.