Svetski zvuk iz Srbije: Bullet For a Badman imaju novi album Busola
Foto: Promo

Domaća muzika

Svetski zvuk iz Srbije: Bullet For a Badman imaju novi album Busola

Ako volite zvuk stare Discipline Kičme sa duvačkom sekcijom, Zerkman Big Bang, afrobeat, jazz-punk ili prosto bilo koju formu soul-funky zvuka, Bullet For A Badman imaju deliciju za vaše ušne školjke

Objavljeno: 06.11.2019. 12:35h

Sastav Bullet For a Badman objavio je album “Busola” u izdanju Ammonite Records koji se od 6. novembra nalazi na svim digitalnim platformama. Grupa svira instrumentalne kompozicije bazirane na, funk, afro i jazz ritmovima, kombinujući ih sa gitarskim zvukom i melodičnim duvačkim temama. Umetnički počeci benda nalaze se pod prvobitnim imenom Metak za zlikovca - u toj postavi i s tim nazivom objavili su dva albuma: “Live at Underground Studio” i “Lagos Express”.

Posle kraće kreativne pauze i promene nekoliko članova, sastav je nastavio rad sa novim nazivom Bullet For a Badman. EP “Mediterranean Leaves” objavili su 2018. (Ammonite Records) a ove godine kao rezultat rada stalne postave realizovali su album “Busola”.

Na "Busoli" se nalaze odabrane kompozicije inspirisane različitim muzičkim pravcima i kulturama odsvirane na specifičan način, originalnim umetničkim izrazom kojim se od samog početka obraćaju publici.

Bullet for a Badman su: Ivan Simić (gitara), Milan Simić (bas gitara), Petar Milanović (bubnjevi), Dušan Petrović (bariton saksofon, flauta), Konstantin Sotirovski (truba).

Album je snimljen i miksan u studiju "Down There Studio", a snimanje, miks i editing uradio je Uroš Milkić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media