Koncerti u novembru: Mick Harvey, Steve Shelley, JP Shilo, The Detroit Cobras, James Leg i Guitar Wolf u Beogradu
Mick Harvey, Foto: Promo

najava koncerata

Koncerti u novembru: Mick Harvey, Steve Shelley, JP Shilo, The Detroit Cobras, James Leg i Guitar Wolf u Beogradu

Koncertna agencija Bad Music For Bad People navikla nas je na dobru ponudu kvalitetnog gartažnog rokenrola, pa tako i u novembru imamo priliku da na beogradskim pozornicama ugostimo zanimljive svetske umetnike

Objavljeno: 13:45h

Mick Harvey Trio w/J.P. Shilo, Steve Shelley and Glenn Lewis

Ponedeljak, 11. novembar – Beograd @ KC Grad | 21:00

Mick Harvey, multiinstrumentalista, kompozitor i producent kog ne treba previše predstavljati, jedan je od najsvestranijih muzičara sveta. U karijeri dužoj od četrdeset godina, osnivao je i bendove naštimovane za vrhunske nastupe uživo (The Birthday Party) i one koji su blistali u studiju (The Bad Seeds); svirao je i sa zvezdama (PJ Harvey) i bio deo nekonvencionalnih trubadurskih art družina (Crime and the City Solution); upuštao se u najrazličitije žanrove: od post panka (The Boys Next Door) do ironične šansone snimivši ček četiri albuma prepeva zaostavštine Sergea Geinsbourga i u svima je plivao sa istom lakoćom. Baš zato su se u njegovoj blizini uvek vrzmali vrhunski izvođači i umetnici, čak i kada se posvetio solo karijeri: od Texa Perkinsa, Rowlanda S. Howarda, Blixe Bargelda, Alexandera Hackea, Simona Bonneyja, Anite Lane, Lydiae Lunch, Brigitte Bardot, Wima Wendersa, Roberta Forstera i mnogih drugih…

Solista Mick Harvey ni na ovogodišnju turneju ne ide sam. U njenom fokusu je prošlogodišnji album nastao u saradnji sa engleskim piscem Christoferom Barkerom. The Fall And Rise Of Edgar Bourchier And The Horrors Of War (2018, Mute) objavljen prošle godine na Dan primirja u potpunosti je posvećen turobnim razmišljanjima izmaštanog pesnika Edgara Bourchiera koji je (bukvalno) završio u rovovima u Prvom svetskom ratu uz izbor pesama sa prethodnih solo albuma. Na ovoj ploči se može čuti i vokal J. P. Shiloa (Hungry Ghosts/Rowland S. Howard/The Blackeyed Susans) kome je to već 5. gostovanje na nekom LP-u Micka Harveya i on je prvi od tri muzičara koji će mu biti u pratnji na beogradskom koncertu i koji će u prvom delu double bill večeri predstaviti svoj prilično nesputan samostalan rad. Ostatak benda čine Glenn Lewis (Cambodian Space Project) na basu i Steve Shelley (Sonic Youth) na bubnjevima.

Ulaznice su u pretprodaji u Pubu Brod i Dnevnom Chilltonu. Do 1. novembra 1400, od 2. novembra 1700 i na dan koncerta 2000 dinara.

The Detroit Cobras

Nedelja, 24. novembar – Beograd @ Dorćol Platz | 20.30

Detroit Cobras
Detroit Cobrasfoto: Promo

Među detroitskim bendovima koji su globalno eksplodirali u drugoj polovini 90-tih posebno mesto zauzimaju The Detroit Cobras.

Bend je formiran ’94, a prvi LP objavljen je za Sympathy For The Record Industry ’98. Naslov albuma „Mink, Rat Or Rabbit“ pozajmljen je iz teksta pesme Irme Thomas Hittin’ on Nothing koju su obradili na ploči kao i Breakaway, možda najpoznatiju pesmu iz repertoara pevačice. Garažni bend predvođen harizmatičnom Rachel Nagy (vokal) i njenom najboljom prijateljicom Mary Ramirez (gitara) napravio je pravi bum pre 20+ godina i u eri MTV RnB/soul muzike ukazao na zaboravljene hitove 60-tih. Potom su na albumima „Life, Love and Leaving“, „Baby“ i „Tied and True“, te odličnom EP-ju „Seven Easy Pieces“ nastavili da biraju sjajne i nedovoljno eksploatisane pesme iz ranih godina rokenrol muzike koje će obraditi i napraviti ih hitovima po drugi put.

The Detroit Cobras svakako su najzaslužniji za vraćanje „u život“ nekoliko generacija R&B izvođača 60-tih (Mary Wells, Irma Thomas, Otis Redding, Gino Washington, Nathaniel Mayer, Hank Ballard, Ronettes, Shangri-Las…). Otprilike kao što su The Cramps sačuvali od zaborava suštinu rockabilly/surf/garage scene (Link Wray, The Sonics, The Standells, Hasil Adkins), Kobre to rade sa neizlizanim soul štihovima prošlih vremena RnB i soul muzike. Kreiraju novi život za Breakaway, Out Of This World, Insane Asylum, Village Of Love, I Wanna Holler, Bye Bye Baby, Hey Sailor, Shout Bamalama, Right Around The Corner i mnoge druge hitove napisane da ostanu zauvek.

The Detroit Cobras imaće jednomesečnu turneju po Evropi koja počinje u Londonu 24. oktobra i završava se u Beogradu 24. novembra. Ulaznice su u pretprodaji @ GIGS TIX, Pub Brod i Dnevni Chillton. Cena je 2000 din do kraja septembra. Od 1. oktobra do 10. novembra 2500. Od 11. novembra do dana koncerta 3000 i na dan koncerta 3500 din.

James Leg + Guitar Wolf

Guitar Wolf
Guitar Wolffoto: Printscreen
James Leg
James Legfoto: Printscreen

Ponedeljak, 25. novembar – Beograd @ Dorćol Platz

Kažu da je ponedeljak najgori dan u nedelji za rok koncert. Evo prilike da se ova teza obori. U ponedeljak, 25. novembra u Dorćol Platzu nastupiće James Leg i Guitar Wolf.

James Leg dobro je poznat beogradskoj publici po znojavim i energičnim nastupima jer od 2013. bar jednom godišnje svrati kod nas. Sada po prvi put dolazi sa bubnjarkom što će biti jako zanimljivo za pogledati s obzirom na njegov super mačo šou. S druge strane Guitar Wolf svirali su samo jednom u Beogradu, u junu 2013. Pre par meseci izašao im je 15. studijski album „LOVE&JETT“ i zvuče isto kao pre 30+ godina kada su osnovani u Nagasakiju. James Leg je savršen moderni miks Howlin' Wolfa i The Stooges, a Guitar Wolf zvuče kao Ramones i MC5 na japanskom u super lo-fi verziji. Obe kombinacije bi trebalo da zainteresuju ljubitelje bučnijeg, sirovijeg rokenrola koji se često žale kako ovakvih događaja manjka u prestonici.

Jedan od najbeskompromisnijih američkih rokera i najpoznatiji japanski rok bend podeliće binu i učiniti ponedeljak danom za ljuljanje i drmanje, a rokeri u glavnom gradu imaće priliku da pogledaju dva puna koncerta po ceni jednog, pošto će se oba benda predstaviti punim setom od preko 70 minuta + bis. Najpre James Leg, potom Guitar Wolf. Ulaznice do 15. novembra u pretprodaji po promo ceni od 1000 dinara Pub Brod i Dnevni Chillton. Od 16. novembra 1300 i na dan koncerta 1500.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.