Iggy Pop održao fantastični živi nastup na radiju BBC 6 Music (video)
Foto: Printscreen Youtube

Sveže

Iggy Pop održao fantastični živi nastup na radiju BBC 6 Music (video)

Iggy Pop je sinoć od 19.00-21.00 gostovao sa svojim izvanrednim novim Free Bandom u programu radija BBC 6 Music, predstavivši pesme sa novog albuma Free i svoje klasične numere u izmenjenom aranžmanu, uz intervju između pesama u kojem je tumačio muziku i poeziju koja je uticala na njega tokom stvaranja (Tito Puente, Miles Davis, Lou Reed...)

Objavljeno: 11:00h

Možda nekome ko se zove Iggy Pop nije potreban povod za gostovanje u bilo kojoj radio emisiji na svetu, ali novi album "Free", objavljen 9. septembra, bio je razlog za snimanje ove emisije.

Iggy je nastupio u pratnji benda koji je snimio njegov novi album. Treba izdvojiti dva imena, dvoje autora ogromne većine muzike i poezije na ovom albumu: gitaristkinja Sarah Lipstate, koja koristi pseudonim Noveller, autorka tri pesme na albumu Free, poznata po saradnji sa Glenn Brancom, Jesus Lizzard, Xiu Xiu i drugim zanimljivim izvođačima

Sarah Lipstate a.k.a Noveller
Sarah Lipstate a.k.a Novellerfoto: Printscreen

i trubač Leron Thomas, poznat po saradnji sa Bilalom i Erikom Badou, koji je glavni autor muzike i tekstova na ovom albumu.

foto: Printscreen

Osim njih, album Free i živi nastup na BBC-ju odsvirali su još i Greg La Fuka (gitara), Tibo Brandadis (bubnjevi), Caddy Ruby (bas gitara) i Florio Valese (klavijature).

foto: Print Screen Youtube

Set lista ovog nastupa:

1. Loves Missing

2. Sonali

3. James Bond

4. Dirty Sanchez

5. Glow In The Dark

6. Sister Midnight

7. Endless Sea

8. People, Places, Parties

Bonus video:

Espreso Live Session #1: On Tour


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.