Šesti festival bluz bendova u DK Studentski Grad
Nikola Čubrilo Band, Foto: Promo

Festival

Šesti festival bluz bendova u DK Studentski Grad

U sredu 6.11. i četvrtak 7.11. u Velikoj sali Doma kulture Studentski Grad održaće se Šesti festival bluz bendova

Objavljeno: 29.10.2019. 15:51h
  • 1

NASTUPAJU:

Di Luna Blues Band
Di Luna Blues Bandfoto: Promo

DI LUNA BLUES BAND (Beograd) – grupa koju su 1989. godine osnovali Sale Ranđelović – Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima, koji je deset godina ranije pokrenuo „Bluz Kvintet“ i nešto kasnije „Point Blank“. DI LUNA BLUES BAND je osnovan sa cilјem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i lјubav prema bluzu. Sastav je učestvovao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima, deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama bluza.

Loup Garou
Loup Garoufoto: Promo


LOUP-GAROU (Beograd) je alternativni bluz bend čiji bi se muzički stil najbolјe opisao rečenicom „Tom Waits se izgubio u močvarama Luizijane“. Bend je osnovao glavni pevač i gitarista Vladan Petrović. Kombinujući različite muzičke pravce poput swamp bluza, bluz roka i melodičnog džeza, bend teži razvijanju sopstvene verzije bluza koji na našim prostorima još nije viđen. Inspirisani New Orleans i Cajun kulturom, članovi benda oživlјavaju duh močvara Luizijane, dodajući elemente džeza i psihodeličnog bluza kao svojevrstan pečat.

Stare kuke
Stare kukefoto: Promo


STARE KUKE su sastav koji nam dolazi iz Inđije. Kombinuju bluz i rok, gde u prvi plan izlazi gitarsko umeće Bogdana Hemuna – Bobe i glasovni kvaliteti vokala Vladimira Marčetića – Šikca. Ostatak postave takođe čine doajeni - basista Igor Skendžić – Skendža i bubnjar Vladimir Vukas. Muzički materijal Starih Kuka osvaja na prvo slušanje, a kada ih jednom pogledate na bini, u koncertnoj varijanti, biće vam jasno da pred sobom imate sjajnu ekipu koja itekako zna da zabavi i muzički osvoji publiku i slušalački auditorijum.

NIKOLA ČUBRILO BAND (Beograd). Nikola je izuzetan instrumentalista i svoje pravo lice pokazuje na sceni, gde mu svesrdno pomažu basista Jovan Đukić i bubnjar Dimitrije Mojsijević. Album GOIN DOWN THE ROAD je izdanje sa kojim Nikola i ekipa saradnika debituju, ali takođe i album koji otkriva potencijale ovog muzičara. Nјegov muzički stil asocira na gitarske heroje iz neke lepše prošlosti, a poređenja, bez obzira na Nikolinu autorsku i izvođačku originalnost, dopiru do The Jimi Hendrix Experience, Stevie Ray Vaughna, Robin Trowera, Frank Marina.

 

LINE-UP:
sreda od 20.00 STARE KUKE (Inđija)
sreda od 21.30 NIKOLA ČUBRILO BAND
četvrtak od 20.00 LOUP-GAROU
četvrtak od 21.30 DI LUNA BLUES BAND

Bonus video:

Espreso Live Session #4: Ana Avramov


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media