Upoznajte Maye, novi latinoamerički desant na globalnu pop kulturu
Foto: Printscreen

Sveže

Upoznajte Maye, novi latinoamerički desant na globalnu pop kulturu

Iza imidža tinejdž šizike krije se vrhunski soul vokal i devojka koja neće biti samo još jedna R'N'B barbika - Lily Allen je dobila mlađu sestru u latinoameričkom svetu

Objavljeno: 12:05h

Maye Osorio rođena je u Venecueli, a odrasla je u SAD. Njen prvi singl "My Love" sadrži u sebi jednu briljantnu produkcijsku ideju koje se - neverovatno - niko pre nje nije dosetio: cela pesma usporava tempo u refrenu. Postoje mnoge pesme koje ubrzavaju tempo u refrenu, ali usporavanja zaista nikada ranije nije bilo. Pošto se ideje u muzičkom svetu šire strahovitom brzinom, a kada ste novi i "mali" proces stvaranja i objavljivanja muzike ne ide onom brzinom kojom biste želeli, njena ideja je "procurila" i pojavila se na albumu Lane Del Ray "West Coast" pre nego što je Maye uspela da objavi svoju prvu pesmu. A nešto nakon Lane, isti štos sa promenom tempa u refrenu pojavio se i u svetskom hitu Luisa Fonsija "Despacito".

Maye je nastavila da stvara muziku i stvari su počele da dolaze na svoja mesta. Njen drugi singl "Tú", objavljen na maternjem španskom, privukao je pažnju publike bez obzira na govorno područje.

Novi singl "Moody" u new soul maniru još uvek nije dobio video spot, ali sadrži sve elemente hita u sebi.

(Espreso.co.rs/Rolling Stone)

Bonus video:

Espreso Live Session #3: Vukašin Đelić


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.