Blondie u borbi protiv istrebljenja pčela
Foto: Printscreen

Angažovano

Blondie u borbi protiv istrebljenja pčela

Grupa Blondie udružila je snage sa organizacijom Greenpeace u borbi protiv istrebljenja pčela

Objavljeno: 15:52h

Grupa Blondie posvetila je svoj aktuelni album Pollinator (2017) borbi protiv uništenja pčela širom sveta, i sve prihode od ovog albuma preusmerili su u korist širenja svesti o važnosti opstanka pčela za svet kakav poznajemo. I samo ime albuma Pollinator označava kategoriju insekata koji obavljaju oplodnju biljaka pomoću polena. Pčele su ugrožene širom sveta u prvom redu zbog neumerene potrošnje pesticida i širenja GMO biljaka. Pitanje opstanka pčela nije poza ni pomodarstvo, tvrdi Debbie Harry u intervjuu koji je dala magazinu Dazed. Ako pčela nestane, svet kakav poznajemo prestaće da postoji, i pitanje je kakva budućnost nas očekuje.

“Suštinski, moj motiv za podršku polinatorima je opstanak; opstanak svih nas, opstanak ljudske vrste,” kaže Debbie Harry.

Mimo angažovanosti za važna društvena pitanja, muzički grupa Blondie zvuči kao u svojim najboljim danima, a album Pollinator spada među njihova najbolja ostvarenja u karijeri - što je prilično redak slučaj kod bendova sa tolikom kilometražom.

foto: Printscreen

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.