Lee Scratch Perry i Brian Eno udružili snage u novoj pesmi
Foto: Printscreen

neočekivano

Lee Scratch Perry i Brian Eno udružili snage u novoj pesmi

Dvojica verovatno najinovativnijih producenata pop muzike ikada udružili su snage u radu na Perryjevoj pesmi "Here Come The Warm Dreads", koja najavljuje njegov novi album

Objavljeno: 11:02h

Dvojica verovatno najinovativnijih producenata i veoma značajnih autora sa dva međusobno udaljena ruba muzičke galaksije ostvarili su zanimljivu saradnju u pesmi "Here Come The Warm Dreads" koja najavljuje novi Perryjev album "Heavy Rain". Rezultat je, blago rečeno, veoma intrigantan.

Reč je o poigravanju sa Enovom numerom "Here Come The Warm Jets" iz 1974, u koju je Eno ubacio dabovani atmosferični spin Perryjeve numere "Makumba Rock" sa albuma "Rainford" (2019). Album Heavy Rain predstavlja dub obrade numera sa albuma Rainford, u koprodukciji sa Adrianom Sherwoodom, čija etiketa On-U Sound objavljuje ovaj album 6. decembra 2019.

“Kada smo se obratili Brianu i upitali da li je zainteresovan za saradnju na jednoj numeri, on je bez oklevanja odgovorio da će sa zadovoljstvom sarađivati sa Lee ‘Scratch’ Perryjem,” rekao je Sherwood u izjavi na Pitchforku.

“Oduvek sam želeo da uradim nešto sa Brianom Enoom i nadam se da će biti još prilike za saradnju u budućnosti,” dodao je.

Bonus video:

Espreso Live Session #7: Daniel kovač

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.