Još uvek otkrivam violinu! Vanesa Mej na 51. BEMUS-u.
Okarakterisana i kao pop ikona klasične muzike, Vanesa Mej je pomerila muzičke granice u 16. godini objavljivanjem prvog „pop“ albuma Violin Player, Foto: Promo

muzički spektakl

Još uvek otkrivam violinu! Vanesa Mej na 51. BEMUS-u.

Vanesa se na početku koncerta obratila publici na srpskom sa "zdravo" i "hvala vam" i izrazila veliko zadovoljstvo što nastupa na muzičkom festivalu u našoj zemlji

Objavljeno:

Svetska superzvezda Vanesa Mej održala je spektakularan nastup sinoć u prepunoj dvorani Sava centru u okviru 51. Bemusa.

Vanesa se na početku koncerta obratila publici na srpskom sa "zdravo" i "hvala vam" i izrazila veliko zadovoljstvo što nastupa na muzičkom festivalu u našoj zemlji sa orkestrom koji je odavde.

Zvezda je najavila je muzičko putovanje na koje će povesti publiku pomoću instrumenta koji i sama još uvek otkriva."Pomoću violine možete uraditi mnogo toga - od klasike preko džeza do popa i roka" pohvalila je ona svoj instrument.

Potom je usledila Vanesina senzacija na violini, izvodila je raznovrsne kompozicije: popularnu klasiku, rok numere, sopstvene kompozicije i aranžmane.

foto: Promo

U drugom delu programa, Vanesa je svirajući šetala kroz publiku što je izmamilo osmehe i aplauze.

Okarakterisana i kao pop ikona klasične muzike, Vanesa Mej je pomerila muzičke granice u 16. godini objavljivanjem prvog „pop“ albuma Violin Player, stvarajući neuobičajen stil kombinovanjem klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, ali i upečatljivim scenskim izgledom. U Ginisovu knjigu ušla je kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerte Betovena i Čajkovskog, a njen kultni aranžman Bahove Tokate i fuge u de molu i dalje je jedna od najslušanijih klasičnih numera ikada.

foto: Promo

Sa prodatih preko 10 miliona albuma širom sveta, smatra se jednim od najzanačajnijih violinista koji su obeležili svet interpretacije ovog instrumenta.

BONUS VIDEO:

JEZIVO! Dušica Lazić gledala je ROĐENIM OČIMA KAKO JOJ KRADU BEBU: Pred bolnicu u Kruševcu došao je auto iz Nemačke, dete su odneli tim kolima! Sutra sam pitala doktora gde mi je beba, a ON JE POČEO DA ME ŠAMARA! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.