Ako razmišljate gde za vikend, ovo bi mogao biti koncert za vas
Föllakzoid raste svakom novom pločom, Foto: Promo

RAZLOG VIŠE

Ako razmišljate gde za vikend, ovo bi mogao biti koncert za vas

Roza je beogradska supergrupa koja upravo završava snimanje svog debi albuma

Objavljeno: 15:05h

Psihodelični čileanski bend Föllakzoid svoj premijerni koncert u Srbiji održaće u subotu 12. oktobra u 21 sat u beogradskom klubu Elektropionir, a lokalnu podršku pružiće grupa Roza.

Föllakzoid raste svakom novom pločom gde ima za cilj da ispuni duge vremenske intervale koristeći sve manje elemenata. Kreativna perspektiva benda oduvek je bila da se oduči narativno i muzičko znanje koje oblikuje dostupne fizičke i digitalne formate i koncepcije, kako vizuelno, tako i muzički, kako bi se stvorila vremensko-prostorna metrička struktura koja rastvara i autora i narativne paradigme.

Za razliku od njihovih prošlih albuma koji su snimljeni u jednom tejku sa full bendom, za ovu ploču bilo im je potrebno tri meseca zasebnih snimanja – gitare, bas, bubnjevi, sintisajzeri i vokali, sve snimljeno u izolaciji. Rezultat toga jeste set pesama u kojima strukturalna vizija niti benda niti producenta nisu oblikovali metričke ili tonske prostorne smene, ali gde su i dalje bile subliminalno prisutne u svakom od delova koji čine strukturu i frekventne modulacije koje ih vode.

Roza je beogradska supergrupa koja upravo završava snimanje svog debi albuma. Sastav čine Nebojša Kuzmanović (Mnjenje), Dušan Damnjanović (Mnjenje) i Stevan Ćirović (VVhile), ekipa koja jamči sigurnost, stabilnost i pouzdanost. Kažu da sviraju "muziku za liftove" koja dosta vuče na krautrock sa primesama šumadijskog balearik gruva, odnosno muziku koja se primjenjuje na širok raspon emocija i raspoloženja, od sedenja ispred voljene osobe, preko pranja i ispijanja domaćeg vina na peščanoj plaži tokom letnjeg sunca do preterane halucinogene potrošnje. Hipnotišuće i plesno, masno i poletno, idealna muzika za šetanje raskopanim Beogradom.

Kompletna satnica izgleda ovako:

20:00 Ulaz

21:00 Roza

22:00 Föllakzoid

Ulaznice za ovo veče se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara na prodajnim mestima Sprat i FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 - 20 sat). Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon). Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 1.500 dinara.

BONUS VIDEO:

Espreso Live Session #8: Baobab (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.