RASPEVANA KRALJIČINA ŠESTORKA: Neponovljivi Queens six na 51. BEMUS-u
Foto: Promo

vokalni sastav

RASPEVANA KRALJIČINA ŠESTORKA: Neponovljivi Queens six na 51. BEMUS-u

Queen’s six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete Prve, čije ime koriste u svom nazivu

Objavljeno: 08.10.2019. 15:50h
  • 3

Na 51.BEMUS-u će ovaj izvanredni vokalni sastav nastupiti 9. oktobra u Kolarčevoj zadužbini.

Queen’s six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete Prve, čije ime koriste u svom nazivu.

Svi članovi Queen’s six su zvanični pevači Kapele Svetog Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru i svi žive unutar zidina zamka. Hor Kapele, koji se sastoji od glasova dečaka i dvanaest profesionalnih muških pevača, nastupa na oko osam službi nedeljno, kao i na privatnim i državnim događajima, često pred kraljevskom porodicom.

foto: Promo

Dan, Tom, Nik, Dom, Endrju i Sajmon udružili su snage kako bi svoj jedinstveni stil izvođenja predstavili široj publici, a njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do besprekornih aranžmana džez i pop numera.

"Imao sam posebno zadovoljstvo da slušam Queen’s six za koje mislim da su ostvarili najbolje izvođenje Mise za četiri glasa kompozitora Vilijama Birda koje sam do sada čuo. Pored toga što su izvanredno ujednačeni, imaju privlačni scenski nastup, kao i nepogrešiv osećaj za ansambl, ono što ova grupa zaista donosi ovoj vrsti muzike, je lični pečat i skrivenu religioznu poruku koju je Bird svakako nameravao da iskaže u svojim delima. Bilo je to iskustvo koje ću dugo pamtiti."

Mahan Esfahani – Čembalista, orguljaš BBC radija, ekskluzivni umetnik Deutche Grammophona

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media