KO ME NIJE ZAVOLEO DO SADA, BOJIM SE DA NI NEĆE: Đole BALAŠEVIĆ objasnio zašto mu je predstojeći KONCERT POSEBAN
Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi, Foto: Aleksandar Girafon Živaljević

peva za šumadince

KO ME NIJE ZAVOLEO DO SADA, BOJIM SE DA NI NEĆE: Đole BALAŠEVIĆ objasnio zašto mu je predstojeći KONCERT POSEBAN

Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni

Objavljeno: 14:01h

Posle osam godina pauze legendarni kantautor Đorđe Balašević održaće koncert u Kragujevcu 15. novembra (20 sati) u "SBB hali Jezero".

Prethodni susret sa Kragujevčanima bio je na Đoletovom "Kalendaru mog detinjstva" uz klavirsku pratnju, a ovaj put će sa velikim pratećim bendom, poznatim i kao Ujedinjeni Mangupi, nastupiti u kragujevačkoj hali.

"Oni koji su me zavoleli po muzičkoj liniji, znaju štošta o meni. Oni koji me do sad nisu zavoleli, i neće, bojim se…", rekao je jednom Đole.

Ovaj put za Šumadince koji vole Panonskog Mornara mesto okupljanja je 15. novembra "SBB hala Jezero". U Kragujevcu se pruža izuzetna prilika da čuju uživo Đorđa Balaševića i svi oni koji živeći u nekom drugom gradu za to nemaju mogućnost.

Ulaznice su od 26. septembra u prodaji: parter 1.500, tribine 1.800 dinara i VIP 2.500 dinara. Preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs, a u Kragujevcu na biletarnici Dečjeg pozorišta, kao i Da Gama Travel-u i Music Store-u.

Đole o sebi:

- Prijatelji me uglavnom zovu Đole…Neprijatelji me ne zovu. Ali ne zovem ni ja njih. Pa ko duže izdrži…

foto: Aleksandar Girafon Živaljević

- Rođen sam 1953. godine (Bik) u Novom Sadu, u gradu kroz koji protiče Dunav. U Evropi formalno. Išao sam u gimnaziju, ali nisam maturirao. Studirao sam geografiju, ali nisam diplomirao. Sve u svemu nije baš sjajno, ali je ipak korisnije nego da sam u međuvremenu doktorirao marksizam, kao neki moji ambiciozniji vršnjaci. Vojnu obavezu sam regulisao, u celosti, nisam osuđivan, ni krivično gonjen, i nisam bio član Saveza komunista.

- Nosilac sam najvećih društvenih priznanja, od kojih nemam ni najmanje lične koristi.

- Ubrajaju me u prvih pet kantautora u našim zemljama, ali u našim zemljama ima taman toliko kantautora da, kako god okreneš, moraš biti među prvih, i jedinih pet.

- Profesionalnih uspeha imao sam, hvala na pitanju, a jedan od tih, na samom domaku istorije, je i Poslednja jugoslovenska turneja u maju 1990. Poslednja jugoslovenska, ne moja…

BONUS VIDEO:

Espreso intervju: Boris Vlastelica, frontmen benda Repetitor

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.