MUZIČARI NEĆE SAMO SVIRATI NEGO I PRIČATI O MUZICI: Novi TRENDOVI na MUZIČKOJ SCENI u okviru INDIREKT FESTIVALA
Ovog puta će pričati o muzici: Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Damir Dervišagić

NOVI TRENDOVI

MUZIČARI NEĆE SAMO SVIRATI NEGO I PRIČATI O MUZICI: Novi TRENDOVI na MUZIČKOJ SCENI u okviru INDIREKT FESTIVALA

Među temama koje će Indirekt konferencija ove godine obraditi su autorska prava, PR i društvene mreže za muzičare, mediji i komunikacije, digitalna distribucija muzike, izdavaštvo...

Objavljeno:

Bajaga, Gile iz Električnog Orgazma, Aleksandra Kovač, Dušan Kovačević – direktor Exit festivala, Detlef Schwarte – osnivač legendarnog Reeperbahn Festivala, direktor komunikacija Impale Didier Gosset, Fabian Stilke iz Universal Music-a, frontmen sastava S.A.R.S. – Žarko Kovačević, Boris Vlastelica (Repetiror), Relja Milanković (Bassivity), Marko Gramophonedzie, Buč Kesidi, Iskaz, Stray Dogg, Zoran Vulović Vule iz koncertne agencije Long Play, samo su neki od 59 predavača iz sveta muzike koji će učestvovati na Indirekt konferenciji koja se održava u sklopu Indirekt festivala, od 2. do 4. oktobra.

Konferencija će se održati u prostoru Beogradskog marketa, a ulaz je slobodan, dok će se koncerti više od 38 izvođača, među kojima su i Bojana Vunturišević, Marčelo, Ana and The Changes, Detour, Porto Morto, Ljubičice i Turisti i mnogi drugi, održati na deset lokacija u Beogradu: Elektropionir, Beogradski market, Sprat, Dom omladine Beograda, Božidarac, Polet, Yugovinil i klub Knap, uz dodatne tajne lokacije. Koncert sastava Detour kojim je predviđeno i otvaranje festivala i zvanično je rasprodat!

Među temama koje će Indirekt konferencija ove godine obraditi su autorska prava, PR i društvene mreže za muzičare, mediji i komunikacije, digitalna distribucija muzike, izdavaštvo, zakazivanje koncerata i turneja, pisanje projekata, ali i vidljivost žena u muzičkoj industriji.

Posebno se izdvajaju tri Keynot intervjua kao posebne programske celine. Tako ćemo o 20 godina Exita razgovarati sa njegovim osnivačem i direktorom Dušanom Kovačevićem, a o međunarodnim turnejama i menadžmentu bendova kao što su Dubioza koletiv i Manu Chao. Govorićemo sa Loginom Kochishkim, dok ćemo o jednom od najvećih svetskih showcase festivala, Reeperbahn Festivalu, pričati sa njegovim osnivačem, Detlefom Schwarteom.

Zvaničan streaming partner konferencije je Xplore Music, nova muzička aplikacija. U specijalno dizajniranom Xplore corneru svi posetioci će moći da se druže, održavaju sastanke, rade, ali i da probaju Xplore music aplikaciju. Posle svakog panela predviđeno je druženje sa predavačima u posebnoj konferencijskoj Xplore music Networking zoni. Osim toga, svakog dana na istom mestu će biti organizovane posebne programske celine: upoznavanje sa novinarima, upoznavanje sa izdavačima i upoznavanje sa organizatorima muzičkih festivala i koncerata iz regiona.

Partneri ovogodišnjeg festivala su: Gete institiut Beograd, Vip mobile - Xplore music, Universal Music, Impala – asocijacija nezavisnih izdavača Evrope, RUNDA – regionalna asocijacija nezavisnih izdavača Balkana, Balkan Rock, Inbox, Huge Media i Kontra, dok se festival realizuje uz finansijsku podršku SOKOJ-a. Organizator festivala je Ammonite uz podršku koncertne agencije Long Play.

BONUS VIDEO:

KOMIČNO! Srna se zaglavila u metalnoj ogradi, devojka je trčala i naišla na nju, nije uspevala da joj pomogne, ali onda se desilo nešto urnebesno (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.