Artan Lili dobitnici nagrade 'Milan Mladenović'
Artan Lili dobitnik je nagrade Zadužbine MM, Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

zadužbina MM

Artan Lili dobitnici nagrade 'Milan Mladenović'

Na ovogodišnji konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih dela

Objavljeno:

Nagrada Zadužbine Milana Mladenovića za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti nalazi svoj smisao u pravovremenom prepoznavanju talenta i ohrabrivanju vrednih autora i izvođača u njihovim naporima da istinskoj kreaciji pridaju važnost kakvu ona zaslužuje. Svrha Nagrade je da ih podrži u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.

Uprkos beskompromisnom i nepokolebljivom stavu, Milan je, ne ublažavajući nijedan element plemenitosti svog umetničkog i ljudskog koncepta, uspeo da dotakne živote izuzetno velikog broja ljudi. Time je dokazao da muzika lišena banalnosti itekako ima šanse da bude prihvaćena i da brojnost potencijalne publike nije srazmerna podilaženju najnižim formama ukusa i afiniteta.

Na ovogodišnji konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih dela iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, prostora koji je Milanova muzika obeležila na najbolji mogući način. U uži izbor ušlo je sledećih dvanaest ostvarenja:

1 / 4 Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

D.E.P.R.A. - Artan Lili Srbija, O ljubavi - Bohemija, Srbija Dobar zvuk - Bonaster, Hrvatska Đuskanje ne pomaže - Buč Kesidi, Srbija Snov mojih sanj - Cosmo Daivat, Slovenija Kazaljke Hristina, Srbija EJO/Ethno Jazz Orchestra, Srbija Deset dana Discommunication - Emina Bajtarević/Vimoksha, Bosna i Hercegovina Snijeg - Igor Božanić, Bosna i Hercegovina Bol - Lakiko, Bosna i Hercegovina Adio, trafikonte! - Valentino Bošković, Hrvatska Dole - 3mačke100 godina, Srbija Odlukom žirija nagadu je osvojila pesma D.E.P.R.A, autora muzike Bojana Slačale, Romane Slačale, Marka Ajkovića, Ivana Šćopulovića, autora teksta Bojana Slačale u izvođenju beogradskog sastava Artan Lili.

OBRAZLOŽENJE ŽIRIJA: Kompozicija „D.E.P.R.A.“ zadovoljila je sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od preko 120 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje. Iskreno čestitamo dobitnicima i želimo im da se dalje razvijaju i napreduju pred očima mudre, zahtevne i zahvalne publike.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.