KONCERT 1000 OSMEHA: Miško Plavi Trio sa Vasilom Hadžimanovim i Džonijem Dunkićem
Foto: Promo

KOLARAC

KONCERT 1000 OSMEHA: Miško Plavi Trio sa Vasilom Hadžimanovim i Džonijem Dunkićem

Kroz svoje bogate muzičke karijere članovi benda Miško Plavi Trio stvorili su autentičan muzički izraz

Objavljeno:

Promotivni koncert povodom izlaska novog CD-a „1000 Osmeha” objavljen za Jugoton.

Kroz svoje bogate muzičke karijere članovi benda Miško Plavi Trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.

O CD-u „1000 Osmeha” iz recenzije Dragutina Matoševića:

–Miško Plavi Trio na ovom izdanju svira neku „lakšu” formu jazza, prijemčivu i onima koji baš ne preferiraju taj muzički stil, a i onima kojima jazz kola venama. Ovim izdanjem bend nas vodi svetskim muzičkim prostranstvima. Muzika je, kako netko reče, lijek od svake depresije. Ova muzika, bez dvojbe, liječi.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr.

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je velika muzička zvezda. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu u Americi. Nastupa sa najpoznatijim umetnicima svetske i regionalne muzičke scene.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.