SPEKTAKL U BEOGRADU: Dolazi najpoznatija violinistkinja na svetu!
Vanesa Mej, Foto: Youtube/Vanessa Mae

beograd kao svet

SPEKTAKL U BEOGRADU: Dolazi najpoznatija violinistkinja na svetu!

Vesić je istakao da će to biti četvrti vikend zaredom sa besplatnim kulturnim programima na Ušću

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Grad i narednog vikenda nastavlja sa organizacijom besplatnih kulturnih programa.

Vesić je rekao da će ovog vikenda, građani Beograda moći u subotu na Ušću da prisustvuju spektakularnom koncertu "Dizni fantazija" u izvođenju Beogradske filharmonije.

- Ovim koncertom nastavljamo sa organizacijom već tradicionalnih koncerata Beogradske filharmonije na otvorenom - rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Kako je rekao, u nedelju će, na rekonstruisanom Trgu republike, Narodno pozorište organizovati program "Pozorište na Trgu - portal ka vekovima" u okviru koga će građani moći da prate programe Opere, Baleta i Drame Narodnog pozorišta.

Vesić je istakao da će to biti četvrti vikend zaredom sa besplatnim kulturnim programima na Ušću, te da je do sada, za tri nedelje 960.000 gledalaca pratilo sve programe.

- Nikada se u novijoj istoriji Beograda to nije dogodilo. Naš grad ne samo da se razvija i gradi i da je postao poslovna prestonica zapadnog Balkana, već isti primat imamo u kulturi - rekao je Vesić.

On je najavio da će, u okviru 51. Beogradskih muzičkih svečanosti (BEMUS), 10. oktobra u Sava centru biti održan koncert Vanese Mej.

-Koncert britanske violinistkinje Vanese Mej, koja je već prodala oko 10 miliona albuma u karijeri, biće pravi spektakl kome se svi radujemo - naveo je Vesić.

foto: Printscreen

Takođe, istakao da će velika retrospektivna izložba "Čistač" Marine Abramović, koja će biti održana od 21. septembra ove do 20. januara 2020. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biti najveći kulturni događaj u regionu.

- Izložba Beograđanke, Marine Abramović, u njenom gradu je prirodna, ali je i velika čast za nas, jer je dolazi umetnica koja je stekla svetsku slavu- podvukao je Vesić.

Dodao je da izložba hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović - od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere Abramovićeve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.