Kanadska grupa OPERATORS u Elektropioniru
Operators, Foto: Printscreen/youtube

najava

Kanadska grupa OPERATORS u Elektropioniru

1. septembra od 21h

Objavljeno: 16:49h

Kanadska supergrupa Operators vraća se u Beograd u nedelju 1. septembra i promoviše novi album "Radiant Dawn" u klubu Elektropionir od 21h.

Šta se desi kada se na jednom mestu nađu Den Bekner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Biljana "Devojka" i Sem Braun (New Bomb Turks, Divine Fits)? Ukratko - zabava, strast, smeh i rokenrol! 2014. godine ovaj trio objavio je debitantski EP, a ubrzo posle toga i prvi dugosvirajući album "Blue Wave". Od 2014. do danas svirali su par stotina koncerata po celom svetu, sa zapaženim nastupima na prestižnim festivalima (svirali su Primaveru dve godine zaredom!). Baš kao i u slučaju Handsome Furs, Operators posebnu pažnju daju koncertima po Balkanu.

Tokom perioda između dva albuma Den je promovisao fantastični Wolf Parade album "Cry Cry Cry", napisao pesmu za filmski blokbaster "Mandy" sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi i održao više rasprodatih koncerata na kojima su Operators svirali Handsome Furs pesme.

"Radiant Dawn" će zvanično biti objavljen krajem maju za Last Gang Records. Nove pesme nosi Beknerov katarzični glas koji daje posebnu moć psihodeličnom post-punk/disko-pop muzičkom tepihu u kojem se ističu jedan od najboljih bubnjara američkog nezavisnog rokenrola Sem Braun, Biljanin hipnotički sint i Denova razarajuća gitara. Baš je lako zamisliti "Loganov beg", "Blejkovu sedmorku" ili "Zardos" sa muzikom Operators, to je saundtrek distopije u kojoj živimo. Pesme na "Radiant Dawn" napisane su i snimljene tokom 2018. i početkom ove godine u Montrealu i ostrvu Vankuver. Specijalni gost na albumu je Tim Kingsburi iz Arcade Fire koji je svirao bas na poslednjoj pesmi, a album je miksovao bubnjar Wolf Parade Arlen Tompson. Dobitnica Gremija Emili Lazar je uradila mastering.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #7: Daniel Kovač (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.