BILI AJLIŠ PIŠE ISTORIJU: Tinejdžerska muzička zvezda ponovo na vrhu BILBORDOVE ALTERNATIVNE LISTE
Bili Ajliš, Foto: Profimedia

obara rekorde

BILI AJLIŠ PIŠE ISTORIJU: Tinejdžerska muzička zvezda ponovo na vrhu BILBORDOVE ALTERNATIVNE LISTE

Treća ženska umetnica sa više prvih mesta na ovoj listi

Objavljeno:

Bili Ajliš, 17-ogodišnja muzička zvezda koja obara rekorde, našla se u odabranom društvu. Ona se pridružila zvezdama kao što su Alanis Moriset i Šinejd O' Konor, kao tek treća muzičarka koja je ostvarila višestruka prva mesta na Bilbordovoj listi alternativnih singlova, otkako je ova lista ustanovljena pre 31 godinu.

Billboard je juče (8. avgusta) objavio da je njena pesma "Bad Guy" dospela na vrh, nakon što je singl "Bury a Friend" isti uspeh postigao u maju ove godine, tokom dve nedelje. Tako je Bili Ajliš postala najmlađa umetnica kojoj je ovo pošlo za rukom.

Šinejd O' Konor je bila prva muzičarka koja je dospela na prvo mesto ove liste, sa singlom "Nothing Compares 2 U" koji je komponovao Prins. Ona je bila na prvom mestu tokom jedne nedelje u martu 1990. godine, dok je "The Emperor's New Clothes" bio na prvom mestu iste godine, jedne nedelje u maju.

Alanis Moriset je još uvek rekorderka po broju singlova na vrhu Bilbordove alternativne liste, sa tri prva mesta - "You Oughta Know" (pet nedelja od početka jula 1995.), "Hand in my Pocket" (jedna nedelja u oktobru iste godine) i "Ironic" (tri nedelje u martu 1996.)

Oba singla Bili Ajliš nalaze se na njenom prvom albumu ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’".

BONUS VIDEO: DANIEL KOVAČ: Ko ima zanat, taj ima čemu da se nada (VIDEO)

(Espreso.co.rs /NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.