PRE 50 GODINA NASTALA JE LEGENDARNA FOTKA: Kako su Bitlsi napravili omot za ABBEY ROAD (FOTO)
Abbey Road, Foto: Profimedia

pop istorija

PRE 50 GODINA NASTALA JE LEGENDARNA FOTKA: Kako su Bitlsi napravili omot za ABBEY ROAD (FOTO)

Originalni radni naslov za album "Abbey Road" bio je "Everest", a legendarni omot prvobitno uopšte nije bio u planu

Objavljeno:

Na današnji dan, 8. avgusta 1969. godine, liverpulska četvorka The Beatles okupila se u EMI studiju kako bi snimili jednu od najpoznatijih fotografija u čitavoj karijeri benda.

Policajac je blokirao saobraćaj, dok je fotograf Ijan Mekmilan, sa merdevina postavljenih na sred puta, snimio šest fotografija dok su Bitlsi prelazili preko pešačkog prelaza ispred studija. Ubrzo nakon što su načinjeni snimci, Pol Mekartni ih je prostudirao i odabrao jedinu na kojoj sva četvorica istovremeno hodaju.

Originalni radni naslov za album "Abbey Road" bio je "Everest", a legendarni omot prvobitno uopšte nije bio u planu. Tonac Džef Emerik je pušio cigarete Everest u studiju, što je dovelo do ideje da na omotu budu siluete četvorke ispred bele planine. Međutim, taj plan nije potrajao.

Nakon toga je Mekartni došao na ideju da snime fotografije ispred EMI studija, na pauzi snimanja. Na slikama koje je podelio Abbey Road studio, vidi se skica Mekartnijeve ideje, na osnovu koje je fotograf Mekmilan razradio plan.

BONUS VIDEO: DANIEL KOVAČ: Ko ima zanat, taj ima čemu da se nada (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.