ROBERT PLANT otpevao Zeppelinov klasik IMMIGRANT SONG prvi put posle 23 godine (VIDEO)
Robert Plant, Foto: Profimedia

HIT IZ PROŠLOSTI

ROBERT PLANT otpevao Zeppelinov klasik IMMIGRANT SONG prvi put posle 23 godine (VIDEO)

Ova pesma ima simbolički značaj koji je vezan upravo za Island - Plant i Pejdž su je napisali nakon što su prvi put nastupali u ovoj zemlji davne 1970. godine

Objavljeno:

Na gostovanju sa svojim bendom na Islandu, legendarni pevač Robert Plant izveo je pesmu Led Zeppelina "Immigrant Song" prvi put nakon 1996. godine. Tada ju je izveo sa gitaristom Džimijem Pejdžom. U narednim godinama je izvodio mnoge druge Led Zeppelin numere, da bi i ovaj klasik stigao na red na festivalu Secret Solstice u Rejkjaviku.

Naime, ova pesma ima simbolički značaj koji je vezan upravo za Island - Plant i Pejdž su je napisali nakon što su prvi put nastupali u ovoj zemlji davne 1970. godine.

"Bili smo pozvani da odsviramo koncert u Rejkjaviku. Dan pre toga svi javni službenici su štrajkovali i koncert je trebalo da bude otkazan. Univerzitet je spremio dvoranu za nas i bilo je fenomenalno. Klinci su sjajno reagovali. "Immigrant Song" je pesma o tom putovanju, i otvarajuća numera na albuma za koji smo hteli da bude potpuno drugačiji", rekao je Plant o tom iskustvu od pre 49 godina.

Plant nije u pevačkoj formi koja bi bila adekvatna za visoke note koje karakterišu ovu pesmu, pa je i to možda razlog zašto ju je godinama izbegavao, a nije najavljeno ni da bi mogao da je izvodi u budućnosti.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Consequenceofsound.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.