Hteli ste da doktorirate hevi metal, a ne znate gde? Australijanci imaju odsek na faksu, primaju i strance
Metallica, Foto: Profimedia

hit

Hteli ste da doktorirate hevi metal, a ne znate gde? Australijanci imaju odsek na faksu, primaju i strance

Stipendija se odnosi na socijalnu geografiju hevi metala u Australiji

Objavljeno: 15:03h

Ako ste ikada maštali o mogućnosti dobijanja doktorske titule iz proučavanja hevi metala, sada je vaša šansa da to. Univerzitet u Njukaslu u Australiji nudi doktorsku stipendiju za proučavanje društvene geografije kulture hevi metala.

Stipendija iznosi 27.596 australijskih dolara (oko 17.000e) godišnje za dva domaća studenta ili jednog studenta iz inostranstva za proučavanje socijalnih geografskih područja u temama beskućništva i uzajamne pomoći, veganske geografije, odgoja i mogućnosti detinjstva, i na kraju, hevi metal geografije.

Deo opisa konkursa glasi: “Dok su se jedinstvene scene razvijale širom svijeta, većina hevi metal sastava nastala je u zemaljama severnih geografskih širina. Australija je jedinstveno pozicionirana unutar te globalne evolucije, zahvaljujući svojoj istorijskoj povezanosti s Ujedinjenim Kraljevstvom i zajedničkim kulturnim afinitetima s njom. Iako je udaljena od geografskog srca hevi metal kulture, Australija je razvila svoj jedinstveni i strastveni pristup, stvarajući niz bendova tog muzičkog žanra.”

Doktorske studije su posebno važne za geografski položaj Australije u metal kulturi, a fokusira se na pitanja roda, rase i socio-politike metala. Pitanja na koja će student pokušati da odgovori su:

– Koje su vrste lirskih tema usvojili australijski metal bendovi? Jesu li to kulturno i geografski jedinstvene za kontinent?

– Kakav je odnos između kulturne evolucije hevi metala u Australiji i kolonijalizma?

– Da li je hevi metal u Australiji uglavnom belački fenomen? Kakav je bio odgovor na različitost unutar scene?

Daljnje informacije o stipendijama dostupne su na ovom linku (s obzirom da je može dobiti i jedan inostrani kandidat ili kandidatkinja).

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.