BBC objavio izgubljenu pesmu Fredija Merkjurija (VIDEO)
Fredi Merkjuri, Foto: Printscreen

NEPRESUŠNA RIZNICA

BBC objavio izgubljenu pesmu Fredija Merkjurija (VIDEO)

Posle desetogodišnje potrage, Klark je konačno 2017. godine pronašao demo snimak

Objavljeno:

"Time Waits For No One" prvobitno je bila deo saundtreka za mjuzikl Tajm u pozorištu „Vest end“ 1986. godine. U objavljenoj verziji glas frontmena grupe „Kvin“ Fredija Merkjurija prate i desetine pratećih vokala.

Međutim, rana verzija pesme sa drugačijom vokalnom izvedbom je sada otkrivena, a premijeru je imala na stanici BBC Radio 2.

Pesmu je napisao Dejv Klark iz grupe "Dave Clark Five", koji je tvrdio da je početna verzija imala nešto posebno u odnosu na konačnu.

„Kada smo je prvi put snimili, otišao sam do Ebi rouda i snimili smo je samo sa Fredijem za klavirom. Naježio sam se tada. Bilo je čarobno. Onda smo došli do snimanja pesme u koju smo dodali 48 glasova. Bilo je fantastično, ali i dalje mislim da je prva verzija imala neku posebnu čar“, rekao je Klark.

Posle desetogodišnje potrage, Klark je konačno 2017. godine pronašao demo snimak. Nakon što je izolovao Fredijev glas, Klark je doveo pijanistu Majka Morana, koji je svirao klavir i na originalnoj verziji da snimi novu klavirsku deonicu.

BONUS VIDEO: ANA VUČKOVIĆ DENČIĆ: Svet Jugoslavije je izgubljen i nepovratno u prošlosti (VIDEO)

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.