Arsenal 09 počeo žestoko uz Testament i 7.000 posetilaca (FOTO)
Testament, Foto: Nemanja Đorđević

sinoć u kragujevcu

Arsenal 09 počeo žestoko uz Testament i 7.000 posetilaca (FOTO)

Nastup na Arsenalu prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma "The Gathering"

Objavljeno:

Četvorodnevni Arsenal Fest 09 počeo je u sredu uveče pred oko 7.000 posetilaca iz Srbije, svih krajeva bivše Jugoslavije i inostranstva koji su došli u Kragujevac, a obeležio ga je žestok nastup legendarnog treš metal benda Testament.

Prostor ispred Main Stage-a zacrnio se od brojnih majica fanova Testamenta, čiji je nastup na Arsenalu prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma "The Gathering", sa koga su pevač Čak Bili (Chuck Billy) i ekipa raspoloženo otprašili "D.N.R”, “Down for Life”, “Eyes of Wrath" i “Legions of the Dead”.

Hedbengovanje na koncertu Testamenta
Hedbengovanje na koncertu Testamenta foto: Nemanja Đorđević

Američki bend je između ostalih isporučio i "Low", "Stronghold", "Practice What You Prech" i "Disciples of the Watch", a "Knežev arsenal", istorijski prostor fabrike municije iz 19. veka, orio se od horskog pevanja gromoglasne publike, koja je na kraju Testament ispratila sa ovacijama.

"Mnogo vam hvala što ste nam pokazali vašu ljubav. Volimo i mi vas. Budite takvi i sledeći put kada dođemo", poručio je Bili.

Arsenal fest
Arsenal fest foto: Nemanja Đorđević

Testamentu su na Main-u prethodili vrsni kragujevački death metalci Dead Joker i folk metalci Pero Defformero sa uobičajeno pržećim koktelom hitova kakvi su "Gotičarka", "Kauboj iz Bosne" ili "Došli smo do kraja puta", dok se na obližnjem ispunjenom Garden Stage-u uživalo uz legendarno Atomsko sklonište.

Trio basiste Brune Langera počeo je raspoloženu svirku sa "U vremenu horoskopa", da bi se stiglo do "Paklenih voyača", "Bez kaputa", "Žutog kišobrana" i "Treba imat dušu".

Pero Deformero
Pero Deformero foto: Nemanja Đorđević

Na Gardenu, smeštenom u drvećem natrkivenoj Zastavinoj bašti, svirali su prve večeri i Mud Factory, Majdan, Urban instinkt, Len Jem, Odgovor, Vesela mašina i Alitor, dok je do ranih jutarnjih časova trajala žurka sa odabranim predstavnicima kragujevačke DJ scene na Explosive Dj Stage-u.

Već prve večeri pokazala se kao uspešna i opravdana odluka da Arsenal bude prvi srpski festival bez jednokratnih plastičnih čaša. Trajne plastične čaše brendirane Arsenalovim vizualom mogle su se uz kauciju brzo dobiti na nekoliko istaknutih punktova u prostoru, a publika je mogla da uživa i u brojnim drugim sadržajima, kao što su čil aut zona, kafići na otvorenom, štandovi sa suvenirima, majicama i pločama, i drugom.

Druge večeri Arsenala 20. juna nastupaju Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, Ritam nereda, Mile Kekin i brojni drugi. Kapije se otvaraju od 19:00, nastupi kreću od 20:00, a ulaznice se prodaju i na ulazu u festival.

BONUS VIDEO: ANA VUČKOVIĆ DENČIĆ: Svet Jugoslavije je izgubljen i nepovratno u prošlosti (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.