BOB DILAN OBJAVLJUJE BUTLEG SNIMKE: Posveta Nešvilu i šezdesetim godinama prošlog veka
Bob Dilan, Foto: Profimedia

retrospektiva

BOB DILAN OBJAVLJUJE BUTLEG SNIMKE: Posveta Nešvilu i šezdesetim godinama prošlog veka

Razmatra se kompilacija neobjavljenih snimaka iz vremena nastajanja albuma ‘John Wesley Harding’ i ‘Nashville Skyline’, kao i legendarnih sešna Dilana i Džonija Keša.

Objavljeno:

Iako je objavljeno četrnaest diskova muzike s turneje Boba Dilana "Rolling Thunder Revue" kao pratnja dokumentarcu Martina Skorsezea, koji je od prošle nedelje dostupan na Netflixu, već se razmatra sledeći arhivski projekat koji bi, prema rečima Dilanove ekipe, mogao da sadrži neobjavljene snimke iz vremena nastajanja albuma “John Wesley Harding” i “Nashville Skyline”, kao i legendarnih sešna Dilana i Džonija Keša.

Spomenuta saradnja dvojice velikana nastala je za vreme snimanja “Nashvile Skyline”, albuma na kome se našla njihova zajednička verzija Dilanove “Girl From the North Country”, ali snimljeno je još mnogo materijala poput “Wanted Man” koju je Keš izveo u San Kventinu nedelju dana kasnije. Svirali su i brojne druge pesme kao što su “Matchbox,” “Mystery Train,” “You Are My Sunshine,” “Ring of Fire,” “Careless Love,” “Big River” itd.

Za razliku od poslednjih izdanja iz The Bootleg Series koji su okupili sve postojeće snimke iz pojedinih razdoblja, nova kompilacija bi mogla biti usmerena na izbor tek najboljih verzija svake od pesama. Nakon ovog izdanja spominju se i potencijalni paket sa snimanja albuma “Time Out of Mind”, rani folk koncerti s početka šezdesetih, kao i razdoblje iz osamdesetih, a izvan serijala može se očekivati i određena izdanja manje vrednosti. Osim toga možda izađe i još jedno izdanje pesama iz raznih razdoblja nalik prvoj kompilaciji iz serijala.

BONUS VIDEO: ANA VUČKOVIĆ DENČIĆ: Svet Jugoslavije je izgubljen i nepovratno u prošlosti (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.