Na jesen stiže do sad neobjavljeni album Majlsa Dejvisa
Majls Dejvis, Foto: Profimedia

raritet

Na jesen stiže do sad neobjavljeni album Majlsa Dejvisa

Na finalnoj verziji albuma se mogu čuti Lala Hedavej te džez pevačica Ledisi koja gostuje na alternativnoj verziji naslovne pesme

Objavljeno:

Izdavačka kuća Rhino Records na jesen će predstaviti do sad neobjavljeni album “Rubberband” Majlsa Dejvisa, 30 godina nakon smrti ove džez legende.

“Rubberband” sadrži snimke iz 1985. godine, koje su produkcijski obradili Rendi Hol i Zejn Džajls, a u čemu je učestvovao i Dejvisov rođak Vins Vilburn.

Objavljivanje kompletnog albuma će uslediti nakon izlaska EP-ja “Rubberband”, koje se pojavilo prošle godine za Dan prodavnica ploča i koje je uključivalo naslovnu numeru albuma.

Naime, Dejvis je ovaj album počeo da snima 1985. godine sa Holom i Džajlsom, i to je trebalo da bude njegova prva ploča za Warner Bros. studio, nakon višegodišnje saradnje sa Columbia Recordsom. Ta promena se jasno odrazila radikalnom promenom u daljem stvaralačkom procesu muzičara, pošto je počeo da uključuje elemente iz žanrova kao što su fank i soul u svoje kompozicije.

No, čuveni džez trubač ipak objavljuje album “Tutu” u septembru 1986. godine, tako ostavljajući “Rubberband” nedovršen do danas.

Najavljeni album će biti dostupan na CD-u i na vinilu, pored ograničenog tiraža na 180-gramskom dvostrukom deluks izdanju, koje takođe kao bonus sadrži 7-inčni singl “Paradise”.

Na finalnoj verziji albuma se mogu čuti Lala Hedavej te džez pevačica Ledisi koja gostuje na alternativnoj verziji naslovne pesme, “Rubberband of Life”, koja je objavljena na prošlogodišnjem EP-ju.

Na albumu, čije se objavljivanje očekuje 6. septembra, naći će se svih 11 numera, a na omotu se nalazi slika koju je naslikao Majls Dejvis lično.

BONUS VIDEO: ANA VUČKOVIĆ DENČIĆ: Svet Jugoslavije je izgubljen i nepovratno u prošlosti (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Bosonoga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.