Koncert DEAD CAN DANCE skoro rasprodat
Omot poslednjeg albuma, Foto: Promo

bliži se

Koncert DEAD CAN DANCE skoro rasprodat

Grupa koja je uobličila muzički ukus generacija prvi put dolazi na ove prostore

Objavljeno: 13:38h

Muzički fenomen DEAD CAN DANCE prvi put će nastupiti u Srbiji 28.juna. Do koncerta u Sava Centru ostalo je još dve nedelje, i koncert je skoro rasprodat!

Neprevaziđeni svetski ambijent i world music projekat Dead Can Dance nesumnjivo je zaslužio veliku pažnju domaće publike. Grupa koja je uobličila muzički ukus generacija prvi put dolazi na ove prostore, a kao jedini njihov koncert u regionu na ovoj turneji, izazvao je veliko interesovanje. „Od samog početka nam je bilo jasno da će Dead Can Dance nastupiti pred punim Sava Centrom, a sada je to već izvesno“ kažu organizatori i dodaju da je za ovo magično veče ostalo manje od 100 ulaznica: „Imate još šanse da prisustvujete događaju koji ste dugo čekali i koji ćete dugo pamtiti, nemojte je propustiti!“

Brendan Peri i Lisa Džerard svoju magiju zajedno stvaraju skoro 4 decenije. Od samog početka naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa. Nikada nisu bili “samo” bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu. Dok slušate njihovu muziku, vi vidite i osećate jedan potpuno drugačiji svet i bolje razumete onaj u kojem živite. Dead Can Dance ne stvaraju muziku, oni stvaraju magiju!

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri live albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove. Šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja, 2.novembra 2018.godine objavili su i novi album „Dionysus“. Njegova priča uobličena je utiskom koji su na Brendana ostavili festivali proleća i žetve koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom „starog kontinenta“. Ovaj album u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta koji su uprkos viševekovnom potiskivanju od strane Hrišćanstva i Islama, opstali prvenstveno zahvaljujući ovim festivalima. Najavljen je vrhunskim video ostvarenjem za numeru „The Mountain“ a početkom aprila objavili su još jedan video „ACT II – The Invocation“.

Od nedavno su i na „A celebration – Life & Works 1980-2019“ turneji koja će ih prvi put dovesti u Beograd. Od gotovo 30 najavljenih koncerata turneje, preko 20 je već odavno rasprodato, a sva je prilika da će se i Sava Centar upisati na tu listu!

Iskoristite priliku da doživite magiju koju u Beograd donosi jedna od najvećih grupa svih vremena, obezbedite svoje mesto u Sava centru 28.juna!

Preostale ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima TicketVision, online na www.tickets.rs kao i na blagajni Sava Centra.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.