Grandiozno finale filharmonijske sezone uz preko 180 muzičara na sceni
Beogradska filharmonija, Foto: Marko Đoković

spektakl

Grandiozno finale filharmonijske sezone uz preko 180 muzičara na sceni

U petak, 14. juna od 20h na Kolarcu

Objavljeno: 11:27h

Grandiozna Simfonija br. 2 Gustava Malera, zaokružuje celokupnu sezonu Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, u petak 14. juna (Kolarac, 20č). Na bini će biti preko 180 muzičara – filharmoničari pojačani Horom Obilić AKUD Branko Krsmanović, zajedno sa dva vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner, izvešće remek delo koje nosi naziv “Uskrsnuće”.

Maler je ovom Simfonijom želeo da objedini život i smrt, opisujući poslednji trenutak lјudskog života snagom muzike. Sa ovim kolosalnim ostvarenjem, kompozitor prvi put ulazi u avanturu uvođenja lјudskog glasa u simfoniju – i to sa dva ženska vokala i horom. Ovom prilikom, beogradskoj publici se predstavljaju Tanja Baumgartner koja spada u vodeće mecosoprane našeg vremena, i sopran Lavinija Gejms, stalni član ansambla Nemačke opere na Rajni u Diseldorfu.

Kraj sezone Beogradske filharmonije biće grandiozan ne samo za slušanje već i za gledanje, orkestar će biti u najvećem sastavu, a specijalno za ovu priliku filharmoničarima se pridružuju kolege iz Slovenije, Hrvatske i Crne gore.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji na blagajni Kolarca sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca. Nakon ovog koncerta, Filharmonija ulazi u finalne pripreme za koncert na otvorenom, zakazanom za 23. jun na Ušću.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.