BRAJAN MEJ O KRITIKAMA FILMA BOEMSKA RAPSODIJA: Nismo pravili dokumentarac
Brajan Mej, Foto: Profimedia

otvoreno o svemu

BRAJAN MEJ O KRITIKAMA FILMA BOEMSKA RAPSODIJA: Nismo pravili dokumentarac

Gitarista grupe Queen odgovara na kitike i osvrće se na veliki uspeh filma

Objavljeno:

Brajan Mej, gitarista grupe Queen koja je ponovo u fokusu javnosti zbog filma "Boemska rapsodija", u novom intervjuu za Guitar World osvrnuo se na učestale kritike o biografskoj netačnosti u delu koje prati život Fredija Merkjurija i grupe.

"Nismo pravili dokumentarac", rekao je Mej. "Nije ni bila poenta da ispričamo da se nešto desilo, a nešto nije. Ovo je bio pokušaj da se Merkjuri prikaže iznutra i portretiše njegov unutrašnji život - njegovi porivi, strast, strahovi i slabosti".

Gitarista je dodao: "Takođe, hteli smo da prikažemo njegov odnos sa porodicom, koji ga je u velikoj meri načinio takvim kakav je bio. Mislim da bi se Frediju svideo film, jer ga je prikazao kao osobu dobro i pošteno"

"Boemska rapsodija" je postigla veliki uspeh i zaradila preko milijardu dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta, dok su se prodaja pesama i albuma iz kataloga grupe Queen dramatično povećala otkako je film doživeo premijeru.

"Ko je to mogao da predvidi? Mislili smo da će film dobro proći među fanovima, ali nismo mogli ni da zamislimo da će ovako biti prihvaćen. Ljudi su išli da ga pogledaju po 5-6 puta. Pevali su i plakali. Upoznao sam ljude u Aziji koji su ga gledali i po 30 puta. To je neverovatno, presrećni smo", rekao je Mej.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Loudersound.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.