Veliki uspeh soprana EVGENIJE JEREMIĆ u Japanu
Rika Fukuda, Evgenija Jeremić, Tadaši Nagai, Foto: Promo

nastupa u tokiju

Veliki uspeh soprana EVGENIJE JEREMIĆ u Japanu

Nastupiće u ulozi Mikaele u operi Karmen u Tokiju!

Objavljeno:

Na poziv japanske fondacije Citadino Opera Foundation, sopran Evgenija Jeremić nastupiće u ulozi Mikaele u operi Karmen 16. februara 2020. godine u Tokiju!

Velikom uspehu mlade umetnice prethodila je audicija održana u Tokiju, na kojoj je nastupila takmičeći se u konkurenciji sa 77 kandidata. Jedanaestočlani žiri dodelio je Evgeniji najveći broj poena a njen uspeh je utoliko veći jer je prvi put pobednik ove audicije umetnik koji nije iz Japana.

Evgenijin put u Japan uspešno je realizovan zahvaljujući angažovanju gospodina Tadaši Nagaija, bivšeg japanskog ambasadora u Srbiji, počasnog građanina Beograda i velikog prijatelja našeg naroda. Predlog za Evgenijino učešće na audiciji potekao je od Ustanove Gvarnerius, Centra lepih umetnosti Jovana Kolundžije, koja najveći deo svojih aktivnosti posvećuje promovisanju mladih umetnika, pružajući im mogućnost da svoj talenat predstave publici u zemlji i inostranstvu.

Sopran Evgenija Jeremić (Kragujevac, 1991.) osnovne akademske i master studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je trenutno na doktorskim studijama.

Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima gde je osvojila prve nagrade, a među najznačajnijim su: prva nagrada na 43. takmičenju “Jeunesses Musicales” u Srbiji (2013); prva nagrada na drugom takmičenju “Elena Nikolai” u Bugarskoj (2014); polufinalista 5. Božićnog pevačkog takmičenja u Minsku (Belorusija, 2018).

Godine 2011. postala je član operskog studija „Borislav Popović“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, pod mentorstvom primadone Radmile Bakočević, a već naredne godine debitovala je u operi „Suor Angelica“. Njen operski repertoar obuhvata uloge Mimi (“La Boheme”), Violete Valeri (“La Traviata”), Dezdemone (“Otello”), Rozalinde (“Die Fledermaus”), Margerite (“Faust ”), Leonore (“Il Trovatore”), Mikaele (“ Carmen ”)…

Kao solista nastupala je sa Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a, Beogradskom Filharmonijom, orkestrom Opere Brašov; orkestrom Plovdivske državne Opere, Filharmonijom Minska, Filharmonijom “Borislav Pašćan”, itd.

BONUS VIDEO: EVA RAS ZA ESPRESO #2: Film je odsvirao svoje, SINIŠA PAVIĆ se ne rađa za svaku generaciju (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.