Kombank dvorana, nekadašnji Dom Sindikata, proslavlja 62. rođendan
Najavni plakat, Foto: Promo

najava

Kombank dvorana, nekadašnji Dom Sindikata, proslavlja 62. rođendan

Veliki koncert Dejan Petrović Big benda i snižene cene ulaznica za sve filmove

Objavljeno: 04.06.2019. 15:33h
  • 15

Kombank Dvorana, nekadašnja Dvorana Doma sindikata, ovoga meseca će obeležiti 62 godine od svog osnivanja. Kultno mesto koje je obeležilo odrastanje mnogih generacija, svoj jubilej proslaviće 29. juna u 20h uz veliki koncert čuvenog Dejan Petrović Big Benda.

U znak zahvalnosti svojoj višedecenijskoj publici Kombank Dvorana je pripremila specijalan popust na cenu karata za jubilarni koncert.

Tako će prvih 250 kupaca na blagajni Kombank dvorane, uz jednu kupljenu kartu za koncert dobiti besplatnu drugu kartu, odnosno dve po ceni jedne. Istovremeno, 29. juna cena karata za sve 2D i 3D filmove sa bioskopskog repertoara Kombank Dvorane iznosiće 250 dinara, a posetioce na dan jubileja očekuju i pokloni iznenađenja.

Kulturni život Beograda nastavio je i tokom 2019. godine da živi u ambijentu modernizovanom po svetskim standardima. Kombank Dvorana je nakon prošlogodišnjeg otvaranja obogatila svoj repertoar kulturnih dešavanja, doprinoseći oživljavanju duha prošlih vremena i nastanku novih uspomena.

 

Bioskop u renoviranoj dvorani
Bioskop u renoviranoj dvorani foto: Filip Plavčić

Beograđani su nastavili da uživaju u raznolikim sadržajima za sve generacije u srcu Beograda, a svaki osmeh posetilaca duboko je urezan u mapu sećanja i tradicije nastavljene na mestu Dvorane Doma sindikata.

Podsetimo, Dvorana Doma sindikata, otvorena je 13. juna 1957. godine na temeljima zgrade koja je gradjena od 1947. do 1955. prema projektu arhitekte Branka Petričića. Kompletno rekonsturisana Kombank Dvorana svečano je otvorena 27. aprila 2018. godine, nakon rekonstrukcije koja je trajala deset meseci.

 

 

O DEJAN PETROVIĆ BIG BENDU

Dejan Petrović ili kako ga drugačije zovu „ambasador srpske trube“ rođen je 1985. godine u Užicu, u selu Dubokom, kao sin naslednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića. U muzičkoj manufakturi ove porodice, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača.

Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta, sa istog Sabora. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima.

Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavljaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Kao pri svakoj fuziji, oslobađa se velika energija, koju nije bilo teško prepoznati ni u ovom slučaju.

 

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.rs)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media