ESPRESO VAS VODI NA KONCERT: Delimo 3x2 karte za ZVUK ULICE u Domu omladine Beograda
Zvuk ulice danas, Foto: Promo

poklon čitaocima

ESPRESO VAS VODI NA KONCERT: Delimo 3x2 karte za ZVUK ULICE u Domu omladine Beograda

Koncert će biti održan u petak 31. maja u 21h, u klubu DOB-a.

Objavljeno:

Prvih troje čitalaca koji se jave u inbox facebook strane Espreso Kultura, a koji nisu dobijali nagradu Espreso portala u poslednjih mesec dana, dobiće po dve karte za koncert u petak u Domu omladine.

Legendarna beogradska ’prednovotalasna’ grupa Zvuk ulice stupa odnedavno ponovo na scenu; svojim prvim albumom Kao začaran u izdanju Jugoton-Croatia Records, 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svežim pristupom rokenrolu!

Osnovana je 1. decembra 1976. godine, a grupu „Zvuk ulice“ su, osim osnivača i kompozitora bubnjara Slobodana Kokana Popovića, činili i Vlada Divljan – gitara, vokal, Zdenko Kolar – bas, vokal, Dragana Milković (kasnije Dragan Mitrić) – klavijature, Bora Antić – saksofon i Nenad Morgenštern – udaraljke i vokal.

Uz relativno brojne lokalne (beogradske) koncerte, 1978. Zvuk ulice je svirao na Zaječarskoj gitarijadi, kao i na “BOOM 78″ festivalu u Novom Sadu, dok se demo snimak njihove pesme „Amelia“ (uvršten i na album „Kao začaran“) često vrteo po lokalnim radio stanicama. Grupa je stekla kultni status rodonačelnika novog talasa na beogradskoj sceni, koja je sve više rasla.

Kokan Popović iz Zvuka ulice
Kokan Popović iz Zvuka ulice foto: Petar Popović

Nažalost, vanmuzičke obaveze su uticale na rasformiranje benda, posle čega su Vlada Divljan i Zdenko Kolar nastavili sa karijerom u VIS Idolima, gde im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio Kokan Popović (aka Kokan Fontana sa albuma Idola „Čokolada“).

Godine 2015. godine, članovi Zvuka ulice su došli na ideju o ponovnom okupljanju originalne postave grupe, ali je tragični i prerani odlazak Divljana, između svega ostalog, omeo i planove o reaktiviranju grupe. Ipak, Kokan i Zdenko su, preslušavajući stare snimke, otklonili nedoumice, odlučivši da Zvuk Ulice mora da živi!

Album Kao začaran jedinstven je muzički amalgam ritmova i stilova, 60’s pop soul – new wave – jazzy iskustava, koje je dodatno aranžerski i producentski izbrusio Koja (Disciplin A Kitschme). Tekstovi pesama konceptualno predstavljaju posebnu zanimljivost – od „kratke istorije Balkana“ („Ovako više ne mogu“), do „genetski modifikovanog senzibiliteta“ („Kao nekad u ponoć“ – inače prvi singl sa albuma) ili pak „drugačijeg pristupa zajedničkoj prošlosti“ (Hej Seleniti).

Zvuk ulice su: Kokan Popović/aka „Kokan Fontana“ sa albuma : „Čokolada“/ – bubnjevi, glavni vokal; Zdenko Kolar- bas, vokal; Dragana Milković – klavijature, vokal; Miloš Milosavljević – gitara, vokal; Duško Dule Trnavac – saksofon.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.