THE STRANGE U BEOGRADU: Osmočlani hrvatsko-američki bend dolazi u Dom omladine Beograda
The Strange, Foto: Promo

najava

THE STRANGE U BEOGRADU: Osmočlani hrvatsko-američki bend dolazi u Dom omladine Beograda

Koncert će biti održan u petak, 7. juna od 21h

Objavljeno: 29.05.2019. 09:02h
  • 16

U numeri Ice And Pinewood Trees sa albuma „Sonic Bullets – 13 From The Hip“ hrvatskog surf-rock benda Bambi Molesters iz 2001. kao vokal gostuje Chris Eckman, tada još uvek lider The Walkabouts, a iz te saradnje par godina posle nastao je i sastav The Strange (Chris + kompletni Bambi Molesters). Najpre kao projekat koji je objavio debi album „Nights Of Forgotten Films“ 2004. za Dancing Bear Records, a 14 godina potom kao full-time bend po objavi kraja Bambi Molesters ovog leta. Drugi album The Strange zove se „Echo Chamber“ i objavljen je početkom oktobra za Dancing Bear Records.

Album su snimili Bambi Molesters i Chris Eckman u praškom SONO studiju. Snimatelj i koproducent je legendarni Phill Brown, a producent Antonio Gramentieri, u poslednje vreme ključni čovek Alejandro Escovedo benda. Radi se o ozbiljnoj americana/baroque-pop ploči kojom dominira Chrisov bariton evocirajući najbolje momente Walkabouts iz prve polovine 90-tih sa albuma „New West Motel“, „Satisfied Mind“ i „Setting The Woods On Fire“. The Strange su osmočlana ekipa: bubnjevi, bas, tri gitare, dva duvača i klavijature. Chris Eckman je glavni, ali imaju i prateće, te gostujuće vokale; produkcija je raskošna, u par pesama imaju prašku filharmoniju na pozajmici kao što su imali i solidan budžet da kvalitetno snime ovih 10 numera koje će ih uvrstiti u vrh ovogodišnje produkcije americana žanra.

 

Chris Eckman je po prvi put sam u glavnoj roli kao frontman na vokalu i sporadično sa akustičnom gitarom. Ide mu sjajno sudeći po brojnim recenzijama „Echo Chamber“ albuma. Dalibor Pavičić (gitarista Bambi Molesters i koautor pesama na ploči) i on uradili su sjajan posao i sada je pravi trenutak za The Strange što i potvrđuju odlični nastupi koje su imali u regionu u poslednjih 9 meseci.

The Strange su od leta 2018. i raspada The Bambi Molesters u sledećoj postavi: Chris Eckman, Dalibor Pavičić, kompletni My Buddy Moose i dvočlana duvačka sekcija (saksofon i truba). Njih osmorica stižu u Beograd u petak, 7. juna i nastupiće u Domu omladine od 21:00.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.rs)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media