CIRKULIŠI! Jubilarni deseti MIKSER FESTIVAL uskoro počinje
Grupa Bella Technika će nastupiti na festivalu, Foto: Printscreen/youtube

NAJAVA

CIRKULIŠI! Jubilarni deseti MIKSER FESTIVAL uskoro počinje

Otvaranje 24. maja u Muzeju nauke i tehnike, Skenderbegova 51, u 9h

Objavljeno: 11:47h

Kulturna organizacija Mikser 2019 godine predstavlja svoje jubilarno, 10. izdanje Mikser festivala na novoj lokaciji na donjem Dorćolu, od 24-26. maja.

„Cirkuliši!“ – slogan je jubilarnog festivala koji se posle godinu dana pauze vraća na regionalnu scenu . Snažno okrenut budućnosti, festival će biti posvećen temama održivog razvoja i cirkularne ekonomije, kao novoj kulturi života i rada.

72 sata neprekidnog dijaloga između umetnika, dizajnera, IT eksperata, urbanista, ekologa, inovativnih kompanija, ali i mladih talenata i studenata, imaće zajednički imenitelj-predstavljanje modela za kreiranje lepše, humanije budućnosti.

Srce festivala čini velika međunarodna konferencija “Shift” koja će okupiti neke od najznačajnijih domaćih i evropskih eksperata, zagovornika i motivatora promene društva ka održivoj i cirkularnoj kulturi, ali i predstavnike svih relevantnih domaćih institucija koje bi ovom temom trebalo da se bave u Srbiji.

24.maja u 9h konferenciju zvanično otvaraju i pozdravnu reč uputiće Francine Pickup, UNDP (stalna predstavnica u Srbiji), Sem Fabrici, ambasador EU u Srbiji, i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine.

Spremni da svoja bogata iskustva razmene sa kolegama sa Balkana kroz predavanja, diskusije i radionice, na SHIFT konferenciji govoriće i svetski priznati inovator Ginter Pauli (Gunter Pauli) iz Belgije – član Rimskog kluba i autor koncepta Plave ekonomije, Ladeja Godina Košir - pokretačka snaga kružne ekonomije Slovenije, centralne i istočne Evrope, Kari Harlevi - direktor odseka za cirkularnu ekonomiju Fonda za budućnost Finske - SITRA, Tjaša Ficko, zamenica gradonačelnika Ljubljane zaslužna za projekat Ljubljana Zelena prestonica Evrope 2016, Dalibor Mijatović kao Robin Food i mnogi drugi.

Mikser festival održaće se na više lokacija donjeg Dorćola sa više od 500 učesnika kroz 9 programskih celina. Pored “Shift” konferencije tu su i radionica “Cirkulaton”, smotra inovacija “Innovation Expo”, Dizajn zona, CirculArt, Hrana za budućnost, Eko bazar, Mikser Kids, Mikser Kino kao i muzički program koji će se održavati na otvorenoj sceni Dorćol Platz-a.

Uz premijerni dugoočekivani nastup benda “Bella Technika” i ekstenzije ikoničnog Darkvud Daba, festival će predstaviti i regionalne prijatelje, bendove “Lolobriđida” iz Zagreba i novu atrakciju iz Sarajeva “Sunday stories.

Svi programi Mikser festivala su besplatni za posetioce.

BONUS VIDEO: Game of Thrones: Redakcijska diskusija (duži video)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.