SKORO PA NEVEROVATNO: Šeik kupuje pola Sarajeva, a vozi se u fići! (FOTO) (VIDEO)
Foto: I.Š./Klix.ba

urnebesne scene

SKORO PA NEVEROVATNO: Šeik kupuje pola Sarajeva, a vozi se u fići! (FOTO) (VIDEO)

Zabranjeno pušenje u Sarajevu snima spot za pesmu “Kupi nas Ali”.

Objavljeno:

Legendarni jugoslovenski bend Zabranjeno pušenje ovih dana u Sarajevu snima novi spot za pesmu "Kupi nas Ali" sa albuma "Šok i nevjerica", koji je objavljen prošle godine.

Sa snimanja spota
Sa snimanja spota foto: I.Š./Klix.ba

- Pesma 'Kupi nas Ali', koju pevam u duetu sa poznatom tuzlanskom reperkom Sassjom, govori o našem odnosu prema ovoj lepoj zemlji, ali istovremeno i kako nju vide stranci. Ona zapravo govori o tome kako ljudima nekada dosade lepota i dobro, pa naprave od svoje zemlje džumbus. Međutim, nekim ljudima koji nemaju vode, zelenila, planina, behara ni potoka, ovo se čini kao dženet, kao raj na zemlji", kaže Sejo Sexon.

Sejo Sexon na snimanju
Sejo Sexon na snimanju foto: I.Š./Klix.ba

On naglašava da je singl "Kupi nas Ali" zapravo pesma o strancu koji je fasciniran svim onim što imamo, a što ne znamo da čuvamo.

Snimanje spota
Snimanje spota foto: I.Š./Klix.ba

Alija, koji je došao iz Dubaija privatnim avionom i kupuje sve ne pitajući za cenu, u spotu igra violinista Zabranjenog pušenja Robert Boldižar Robi. On se po ulicama Sarajeva vozi u crvenom “alimobilu”, legendarnoj “Zastavi 750”, koja je širim narodnim masama poznatija kao “fića”. Spot za singl "Kupi nas Ali" snima se u Sarajevu i Visokom, a u njemu se osim članova Zabranjenog pušenja, pojavljuje i Sassja.

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.