DJ STAGE NA ARSENAL FESTU: BOg, Clarkent, i zvezde regiona
BOg, Foto: Arsenal promo

najava

DJ STAGE NA ARSENAL FESTU: BOg, Clarkent, i zvezde regiona

Od 19. do 22. juna u Kragujevcu

Objavljeno:

BOg, Clarkent i neki od najzanimljivijih didžejeva i producenata regiona nastuipiće na Explosive DJ Stage-u Arsenal Festa 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu. Prve večeri pod sloganom "UNITED KG" nastupiće lokalna ekipa koju čine rezidenti i promoteri kragujevačkih festivala: BO-YAN I TZANEMA (Šumadija fest I Garage Reunion), MARK ANDERSSON (VIBE), DGNRK (Arsenal Fest) i naravno SHOOMADISCO, DJ WHITE, SREĆKO DIVIĆ i DJ GORAN-CHE, koji su u poslednjih dvadesetak godina sinonim za DJ scenu Kragujevca. Explosive će 20. juna biti rezervisan za ljubitelje minimal zvuka, jer nastupaju dva producenta i DJ-a iz Rumunije: JUST 2 aka CLARKENT i MIHAI POL, a drugo veče otvara najpoznatiji afteraški BeGe dvojac – čuveni MANCHA & MARK PANIC.

BOg je jedan od trenutno najperspektivnijih evropskih melodic techno producenata i DJ-eva, koji konstantno usavršava ovu svoju reputaciju sjajnim muzičkim ukusom, stilom, integritetom i performansom, a prvi put u Srbiji nastupa treće večeri Arsenala. Ove godine BOg je postao svetski poznat zahvaljujući nastupu u Parizu za čuveni CERCLE projekat, koji je na You Tube kanalu ispratilo više od 265.000 ljudi. Pored Bog-a 21. juna nastupaju ASAS, Space Motion, a veče otvaraju predstavnici kragujevačkog lejbla Feel Decimal Black: SALE JANKOVIC B2B PETROVITZ YU. Poslednjeg dana festivala u subotu 22. juna ljubitelji tehno muzike uživaće u čarima nekih od najboljih reginalnih DJ-eva, kako po Mixmag Adria časopisu, tako I po njihovoj sopstvenoj produkciji i svim ostalim standardima. Veče na Exposive Dj Stage-u otvaraju vlasnici Feel Decimal Label-a iz Kragujevca MARKWOOD B2B HUNCKIE a posle njih nastupa beogradski DJ i producent SPEEDY – vlasnik Lucky Light etikete, poznat i po Lucky Records Showcase dogadjajima i koji je u Beograd dovodio neke od najvećih imena techno scene.

Za Arsenal 09, na kome nastupaju na Main Stage-u i Garden Stage-u Testament, Little Steven, Kurt Vile, Red Fang, Darko Rundek, Partibrejkers, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi, komplet ulaznica za sve četiri večeri košta 2.300 dinara, dok je pojedinačna 1.000 dinara preko www.tickets.rs.

Clarkent
Clarkent foto: Arsenal promo

JUST 2 / CLARKENT – je pobednik RO Burn Residency DJ takmičenja u 2018. godini i rezident čuvenog kluba Database u Temišvaru. Kao producent I DJ ima podršku velikih svetskih DJ imena kao što su Seth Troxler , Marco Carola, Luciano , Richie Hawtin, Paco Osuna, Nic Fanciulli, Joseph Capriati, Monika Kruse …Radu nastupa pod imenima JUST 2 i CLARKENT . MIHAI POL - se svrstava među prvoklasne artiste modernog minimal-house undergraund zvuka koji svojom instačanom produkcijom u poslednjih nekoliko godina ostavlja neizbrisiv trag na sceni i privlači pažnju mnogih ljubitelja ovog zvuka.

Mihai Pol
Mihai Pol foto: Arsenal promo

Mancha - se DJingom bavi od 2002. godine, sa prvim rezidenturama u klubovima Akademija, Kuća I Incognito, puštajući techno. Nastupao je na festivalima Exit, MAD, Forest Calling, Techno Drive i trenutno je rezident u par beogradska kluba. Mark Panic - svoju karijeru započinje 2000. godine kao trance DJ. Oprobavši se u raznim muzičkim pravcima, njegov stil je poslednjih desetak godina definisan progressive house zvukom u čijoj se fuziji mogu čuti techno, tech house i deep house, sve to sa ukusom ukomponovano kroz zavidnu tehniku miksovanja. BOg - predstavlja jednog od trenutno najperspektivnijih Evropskih melodic techno producenata i DJ-eva koji konstantno usavršava ovu svoju reputaciju sjajnim muzičkim ukusom, stilom, integritetom i performansom. Ove godine BOg je postao svetski poznat zahvaljujući njegovom nastupu u Parizu za čuveni CERCLE projekat , koji je na You Tube kanalu ispratilo više od 265.000 ljudi. Sa prebivalištem u Parizu, njegova jedinstvena muzička vizija stvara posebne plesne trenutke širom sveta svakog vikenda, bilo da je to preko njegovih DJ setova koji vode publiku na pravo muzičko putovanje ili kroz svoju produkciju i trake koje se redovno pojavljuju na play-listama renomiranih kolega i DJ-eva.

Space Motion
Space Motion foto: Arsenal promo

SPACE MOTION - je jedan od onih producenata na regionalnoj elektronskoj sceni na kojeg definitivno morate obratiti pažnju. Dovoljno je samo reći da njegovu muziku vrte Solomun , Nick Warren i Black Coffee i tu bi smo mogli stati. Space Motion je vrteo u klubovima širom Evrope i Azije, uključujući VIP room and Queen u Parizu, Yalta club u Sofiji, klubovima u Nanning-u, Hong Kong-u, Guangzhou-u, Shenzhen-u kao i festivalima: Sziget, Air Nation , EXIT…. ASAS – Denis Mehmedović stoji iza mističnog ASASa I predstavlja još jedno od imena Explosive DJ bine na koje takodje trebate obratiti pažnju! Totalno je raspametio sve prisutne na Time: Code w/ ASAS at Allure Hall – eventu, što potvrdjuju i same reči hvale za ovog mladog momka na snimku seta obajvljenog u celosti na Time: Code You tube kanalu. Intriga umesto identiteta, njegova jedinstvenost koja nije prošla nezapaženo i njegov sjajan osećaj za stvaranje vrhunskog melodic techno zvuka bili su dovoljni za početak bliske bratske veze sa Mia Mendi duom. Petrovitz Yugoslavia - 2012. postaje urednik i voditelj ClubLife RadioShow emisije koja se bavi dešavanjima na klubskoj sceni Srbije i regiona. Nedugo zatim postaje jedan od rezidenata underground klubova SODA i UMK u Kragujevcu i počinje sa prvim nastupima kao warm up DJ na raznim žurkama i festivalima - nastupao je u skoro svim većim gradovima u Srbiji, čuvenim Sarajevskim klubovima Silver & Smoke i Trezoru, JEMF festivalu u Rumuniji, Exit Festivalu, Love Festu...

SALE JANKOVIC - Poseduje par izdanja iza sebe za Fell Decibal Black izdavačku kuću, a već je zapao u žižu interesovanja regionalnim DJ-evima koji rado u svojim čartovima objavljuju njegove trake. Danas se njegov izbor muzike zasniva na raznim varijantama house i techno zvuka (deep, tech i progressive). Iza sebe ima tri EP-a: „Polar Bear“, ”Greeneye girl “ I “Mascarade” za Kragujeva;ki lejbl Feel Decimal Black. HUNCKIE - je na DJ sceni Kragujevca više od 19 godina .Počeo je davne 2000-te godine kao resident DJ u Kragujevačkom klubu Kontrast u kojem je proveo 7 godina. Kasnije , postaje jedan od rezidenta kultnog kluba SODA. Poslednjih nekoliko godina bavi se I produkcijom , jedan je od artista Kragujevačkog lejbla Feel Decimal Black , za kojeg i izdaje svoje trake. MARKWOOD - se kao producent može okarakterisati predstavnikom deep scene i vlasnik je Feel Decimal lejbla. Do 2017.godine i osnivanja sopsvenog lejbla, Markwood-ova izdanja su se mogla čuti na izdanjima: Nëim Records - Gvadalahara/Meksiko , Embassy One - Berlin/Nemacka , Lany Recordings - Gent/Belgija, Sex Panda White/Ukrajina...Njegova izdanja su vrtela imena kao što su: Miguel Migs, DJ T, M.A.N.D.Y., Paolo Mojo, Someone Else, Amine EDGE, Sasch BBC, Muan, Him_self_Her... SPEEDY - Vlasnik vinyl only techno etikete “Lucky Light LTD” na kojoj je saradjivao sa poznatim svetskim producentima Alexander Kowalski, Petar Dundov, Gary Beck, Marco Bailey, The Advent, Mark Broom. Nastupao je u celom regionu kao i na Amsterdam Dance Events-u, Exit Dance Areni, Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Španiji, Holandiji...Delio je pult sa gotovo svim bitnijim techno izvodjačima globalne techno scene: Carl Cox, Umek, Ben Klock, Adam Beyer, Dave Clarke, Jeff Mills, John Digweed, Luke Slater, Oscar Mulero, Ben Sims, Dax J, Alan Fitzpatrick, Sam Paganini, Dvs 1, Slam, Dj Rush, Gregor Tresher, Cari Lekebusch...

Petar Dundov
Petar Dundov foto: Arsenal promo

PETAR DUNDOV - Petar Dundov je sinonim za muzičkog znalca, bar kada su u pitanju producenti iz regiona. Ako govorimo o elektronskoj muzici, po svom talentu i diskografiji spada među najplodonosnije ne samo hrvatske, već i svetske umetnike. Jedan je od pionira tehno zvuka u ovom delu Evrope, a svoja prva dela izdao je još davne 1993. pod pseduonimom Unreal, da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother's Yard. Nastupao je u Aziji i to u Tokiju i Singapuru, odradio je turneju u Australiji, nastupao u Holandiji, Portugalu, Kanadi, Ibizi i tako bi mogli nabrajati ostatak dana... Zahvaljujući uspešnim izdanjima, Beatport ga je nominirao za najboljeg techno DJ-a 2016.Dundov je majstor melodičnog progressive-a, iako se bavi i techno produkcijom, oko čega se nikako ne bunimo. SINIŠA TAMAMOVIĆ – je globalno poznati Banjalučanin koji se uz Mladena Tomića krije iza etikete Night Light Records. Iza ovog producenta je toliko dobrih izdanja na odličnim etiketama poput Elevate, Tronic, Transmit Recordings …Siniša se može pohvaliti brojnim gigovima u regiji od Zagreba, Rijeke, Bihaća i Banja Luke poput Fresh Wave Festivala, pa do značajnih nastupa u Lisabonu, Amsterdamu (ADE showcase s Mladenom Tomićem), Trstu, Karlsruheu u Nemačkoj, Bukureštu, Atini, Sofiji, Temišvaru...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.