Liban zabranio Sepulturi koncert zbog obožavanja đavola
Sepultura na koncertu, Foto: Profimedia

ni manje ni više

Liban zabranio Sepulturi koncert zbog obožavanja đavola

Bendu ovo nije prvi put da bude zabranjen na Bliskom istoku

Objavljeno:

Brazilski hevi metal veterani morali su da otkažu predviđen koncert u Bejrutu jer je država Liban odbila da im izda vize uz objašnjenje da njeni članovi ‘obožavaju nečastivog’.

Vest je došla od libanskog promotera Skull Sessions koji je naveo kako su vize članovime Sepulture odbijene zbog ‘opšte sigurnosti’. “Ogorčeni smo i ljuti, kao što ćete i vi biti”, reči su Skull Sessionsa kojim su obavestili libanske fanove grupe o neočekivanom potezu vlasti.

U nastavku je promoter doneo i opis dokumenta, koji je video jedan od službenika, i naveo kako se u tom dokumentu zaključuje da su članovi Sepulture obožavatelji đavola koji omalovažavaju hrišćanstvo i da su nastupali u Izraelu. “Sve to naravno nije istina”, tvrdi promoter. Naime, putnicima koji u pasošu imaju žig izraelske granične službe zabranjen je ulazak u Liban, a Skull Sessions navodi kako Sepultura nikad nije nastupila u Izraelu.

Sepulturi ovo nije prvi put da bude zabranjena na Bliskom istoku, naime 2016. godine u Kairu, u Egiptu, grupi je bio otkazan nastup pod istom optužbom da je reč o obožavateljima đavola.

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Na brisanom prostoru između žanrova, ideologija, i uhodanih formi (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.