Japanski post-rok bend MONO nastupa u beogradskom SKC-u
Najavni plakat, Foto: Promo

najava

Japanski post-rok bend MONO nastupa u beogradskom SKC-u

Svoj četvrti koncert u Srbiji održaće u sredu, 24. aprila 2019. godine

Objavljeno: 13:28h

Nakon prošlogodišnjeg nastupa na Meltdown festivalu u Londonu, odazvavši se na specijalan poziv Roberta Smita (The Cure) gde su nastupali sa bendovima kao što su My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Mogwai i Deftones, bend MONO (Japan) koji po rečima muzičkog časopisa "New Musical Express" (NME), stvara "muziiu za Bogove" održaće svoj četvrti koncert u Srbiji u sredu, 24. aprila 2019. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu sa početkom u 19 časova uz podršku grupa Arabrot Official iz Norveške i čelistkinje Jo Quail iz Velike Britanije. MONO je četvoročlani instrumentalni sastav oformljen 1999. godine u Tokiju. Njihov jedinstveni pristup kombinovanju dirljivo orkestriranih aranžmana i šugejz gitarske buke smatra se veoma zadivljujućim, toliko da njihov muzički izraz praćen raznovrsnom zvučnom paletom nadilazi rok žanr i obitava u okviru sopstvenog kraljevstva. Jednom prilikom ih je britanski muzički magazin NME okarakterisao kao „ovo je muzika za Bogove“.

Ovaj japanski kvartet čine Takaakira "Taka" Goto, Hideki "Yoda" Suematsu, Tamaki Kunishi, dok se od prošle godine na mestu bubnjara nalazi Dahm Majuri Cipolla. Njihov zvuk karakterišu gitarske vratolomije gde Taka i Yoda koriste distorzije, reverb i delay efekte. Tokom karijere svirali su u preko 57 zemalja širom sveta i drže titulu jednog od najuspešnijih japanskih bendova u internacionalnim okvirima. Prošle godine učestvovali su na Meltdown festivalu u Londonu, odazvavši se na specijalan poziv Roberta Smitha (The Cure) gde su nastupali sa bendovima kao što su My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Mogwai i Deftones. I kritika i publika su jednoglasni u izjavi kako su njihovi koncerti visokokvalitetni i veoma intezivni. Kvartet je završio snimanje desetog studijskog izdanja Nowhere Now Here koji je objavljen 25. januara 2019. za Pelagic Records i na pravi način obeležavaju dvadesetogodišnjicu postojanja benda. Produkciju ovog albuma potpisuje dugogodišnji saradnik ovog sastava Steve Albini. Na ovom izdanju uključili su elektroniku u svoj repertoar – možda je ovo inspirisano nedavnom saradnjom gitariste benda na projektu Behind the Shadow Drops, gde mu društvo pravio John McEntire (Tortoise, The Sea and the Cake). Članovi benda predstavili su interesantni kratki film čiju režiju potpisuje francuski reditelj Julien Levy. Kratki film inspirisan je novom pesmom „After You Comes The Flood“ a prikazuje se potera ulicama Tokija gde se strah i privlačnost sudaraju.

Ulaznice: 1600 RSD - pretprodajna cena (od 4. marta do 24. aprila) 2000 RSD - na dan koncerta (24. aprila) Prodajna mesta: Ticketvision, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska i LOW - Alternative Bar (Tadeuša Košćuška 28) Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Na brisanom prostoru između žanrova, ideologija, i uhodanih formi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.