MAJSTORI PLESNE ELEKTRONIKE: GusGus uživo u Barutani
GusGus, Foto: Promo

najava

MAJSTORI PLESNE ELEKTRONIKE: GusGus uživo u Barutani

Jedan od najpopularnijih elektronskih sastava, islandska avangardna atrakcija GusGus, nastupiće u u subotu 11. maja u Barutani na Kalemegdanu

Objavljeno:

GusGus su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive live nastupe sa umetničkim pečatom. Na samim počecima, njihova muzika je bila pod snažnim uticajima trip hopa, koji su vremenom zamenili za klupski haus zvuk s euforičnim pop senzibilitetom očaravajućih emocija i energije.

GusGus su u nastali 1995. godine u Rejkjaviku kao kolektiv muzičara, producenata, filmskih stvaralaca i izvođača, dok su danas duo koji čine pevač Daníel Ágúst Haraldsson i Birgir Þórarinsson. Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su i Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode, Sigur Ros i Ian Brown.

Za skoro tri decenije karijere, GusGus su izdali deset studijskih albuma. Proslavili su se svojim drugim albumom „Polydistortion“ (1997), jednim od najboljih diskografskih dragulja devedesetih, posle kojeg su usledili nastupi širom sveta. Na svetske top liste su dospeli nekoliko godina kasnije singlom „David“, sa četvrtog studijskog albuma pod nazivom „Attention” (2002). Njihovo komercijalno najuspješnije izdanje je „Arabian Horse“ (2011) na kojem su se našli hitovi „Over“ i „Arabian Horse“. Tri godine kasnije objavljen je „Mexico“ koji je osvojio plesnu publuku singlom „Obnoxiously Sexual“. Poslednji album „Lies are more flexible“ objavljen je prošle godine, a predstavlja fuziju ambijenta, dauntempa, progresiv hausa i neo-elektronike uz dozu italodiska osamdesetih i retro sintvejva, koji slušao ca vodi na emotivno putovanje kroz osam novih numera, predvođenih prvim singlom „Featherlight“.

Iako je razvojem tehnologije elektronska muzika vrlo napredovala, GusGus se ne prilagođavaju trendovima, pa i dalje koriste analognu opremu uz pomoć koje kreiraju pravi elektronski zvuk.

Ograničen broj ulaznica po promo ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP platformu nalazi se u prodaji putem Ticketvision i Gigs tix prodajnih mreža.

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Jedan bend ne čini njegova muzika, nego ljudi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.