Glumac Slobodan Beštić nastupa sa Beogradskom filharmonijom
Slobodan Beštić, Foto: Đorđe Kojadinović

najava

Glumac Slobodan Beštić nastupa sa Beogradskom filharmonijom

U izvođenju čuvenog Betovenovog "Egmonta"

Objavljeno:

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc pripremaju dva nastupa – u četvrtak 18. aprila svečano zatvaraju festival Nomus i dan kasnije u okviru redovne sezone na Kolarcu (petak, 20h). Prvi put do sada, pridružuju im se poznati glumac Slobodan Beštić i sopran Vesna Đurković u izvođenju čuvenog „Egmonta“, a sa orkestrom takođe nastupa solo flautista Minhenske filharmonije - Mihael Martin Kofler.

Težište ovog programa je Betovenova scenska muzika Egmont, koja pruža publici retku priliku da čuje celokupnu muziku napisanu za Geteovu dramu. U ulozi naratora je glumac Slobodan Beštić koji će preneti priču o herojstvu plemića iz 16. veka u borbi protiv španskih osvajača, a lirske momente dočarava sopran Vesna Đurković. Delo pokazuje Betovenovu naklonost ka drami i sceni, a posebno fascinaciju Geteom. Međutim, njegovo stvaralaštvo nije odmah osvojilo pesnikovu naklonost. Nakon kompozitorove smrti, Gete je, inače istinski obožavalac Mocarta, ipak napisao da će budućim generacijama Betoven biti poznatiji po svojoj muzici, nego on po svojoj poeziji.

Program otvara Sibelijusova „Finlandija“, a Beogradskoj filharmoniji je čast da prvi put nastupi sa Mihaelom Martinom Koflerom, solo flautistom Minhenske filharmonije koji će izvesti atraktivan koncert za flautu, skandinavskog kompozitora, Karla Nilsena. Takođe, ovaj vrsni muzičar će održati master-klas studentima flaute iz cele Srbije, u sredu 17. aprila u Beogradskoj filharmoniji.

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Jedan bend ne čini njegova muzika, nego ljudi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.