ESPRESO VAS VODI NA KONCERT: Delimo 3x2 karte za Katrin Finč i Seku Keitua u Domu omladine Beograda
Katrin Finč i Seku Keitu, Foto: Joseph Branston

poklon

ESPRESO VAS VODI NA KONCERT: Delimo 3x2 karte za Katrin Finč i Seku Keitua u Domu omladine Beograda

Utorak, 16. april 2019. u 20:00 // Velika sala Doma omladine Beograda

Objavljeno: 11.04.2019. 12:42h
  • 29

Prvih troje čitalaca koji se jave u inbox facebook strane Espreso Kultura, a da nisu dobili nijednu nagradu od Espreso portala u poslednjih mesec dana, dobiće po 2 karte za ovaj koncert!

 

Multikultivator u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja kraljicu harfe, velšanku Katrin Finč (Catrin Finch) i world music zvezdu iz Senegala, virtuoza na kori (zapadnoafrička harfa) Seku Keitu (Seckou Keita) na koncertu 16. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Tim Kaming (Tim Cumming) novinar uticajnog world music magazina Songlines opisao je njihov koncert kao „najpopularniji world music program ove decenije”.

Na koncertu u Beogradu višestruko nagrađivani duet predstaviće materijal sa novog albuma „SOAR“ i najlepše kompozicije sa albuma „Clyshi Dubon“. Njihovi nastupi u 2018. godini osvojili su 5 zvezdica u recenzijama koje su objavili Gardijan (Guardian) i London Ivning Standard (The London Evening Standard).

 

Promo plakat
Promo plakat foto: Promo

Inspiraciju za album SOAR (jedriti) koji će biti predstavljen na koncertu u Beogradu, Katrin Finč i Seku Keita pronalaze u veličanstvenom orlu ribaru (Osprey) progonjenom do istrebljenja u Velsu tokom 17. veka, a koji se nedavno vratio svom staništu nakon 400 godina odsustva. Orao ribar svake godine preleti 3000 milja od obala Zapadnog Velsa, gdje je Katrin odrasla do Sekuove domovine – Senegala u Zapadnoj Africi. Ova neverovatna prirodna veza dodatno naglašava umetničku sinergiju dvoje muzičara. Teme migracija prožimaju ovaj sjajan album, duboko uvlačeći ponekad tamniju istoriju ove dve velike muzičke nacije.

 

 

 

SOAR je nominovan za prestižni nagradu fRoots Critics Poll album godine 2018, nagradu koju su prethodno dobili za Clichau Dibon u 2013. SOAR je takođe nominovan za Velsh Music Prize, i proglašen je za jedan od deset najboljih albuma godine od strane magazina Songlines i MOJO. Album „SOAR“ je ušao u britanske zvanične liste nezavisnih albuma kao # 16 u prvoj nedelji izdanja i proveo više od tri meseca na vrhu Amazon World Music grafikona, dostigavši broj jedan na Transglobal World Music listi u junu 2018.

Katrin Finč i Seku Keita u Beograd dolaze nakon njene uspešne borbe sa rakom dojke. Tokom prošle godine ovaj fantastični dvojac nije otkazao nijedan koncert tokom prolećne i jesenje turneje iako je Katrin u tom periodu bila podvrgnuta hemio-terapiji, a zatim u avgustu 2018 i uspešno operisana. Po njenim rečima, muzika i nastupi bili su joj jedan od najvećih podstreka u borbi sa kancerom.

Koncert će otvoriti mlada harfistkinja iz Beograda Zoja Đorđević.

Ulaznice su u prodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 1200 RSD.

 

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #4: Ana Avramov (VIDEO)

(Espreso.rs)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media