Violinista Roman Simović 13. aprila u Kolarčevoj zadužbini
Roman Simović, Foto: Promo

najava

Violinista Roman Simović 13. aprila u Kolarčevoj zadužbini

Slavni violinista nastupiće uz pijanistu Vadima Holodenka na koncertu u subotu 13. aprila u Velikoj dvorani Kolarca

Objavljeno: 08.04.2019. 11:25h

Briljantna virtuoznost Romana Simovića, talenat koji pleni i bezgranična maštovitost u interpretaciji, vode ga na svetske pozornice kao što su Boljšoj sala Moskovskog konzervatorijuma, Marinski u Sankt Peterburgu, Rahmanjinova koncertna dvorana u Moskvi, Grand opera u Tel Avivu, Viktorija hol u Ženevi, Art centar u Seulu, Rudolfinum hol u Pragu i mnoge druge.

Strings magazin opisuje Romana Simovića kao muzičara koji se izdiže iznad tehničkih potreba posla te on sam postaje sredstvo za potrebe muzike, dok ga Gardijan opisuje kao onog koji pokazuje zadivljujuću raznolikost u kompozicijama koje izvodi, a koje istovremeno oduzimaju dah.

Simović je osvajao nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima su nagrada Rodolfo Lipicer (Italija), Sion Vale (Švajcarska), takmičenje violinista Jampolski (Rusija) i takmičenje violinista Henrik Vjenjavski, čime je zauzeo mesto među predvodnicima svoje generacije.

Vadim Holodenko
Vadim Holodenko foto: Promo

 

Veoma tražen kao umetnik, Roman Simović učestvuje na brojnim festivalima kao što su Verbije festival, Bele noći u St. Petersburgu, Uskršnji festival Valeri Gergijev u Moskvi i mnogi drugi.

U sezoni 17/18 Roman Simović je objavio kompakt disk sa koncertima Čajkovskog i Glazunova sa orkestrom Marinskog i pod upravom Valerija Gergijeva za etiketu Mariinski, kao i Paganinijeva 24 kaprisa za LSO live label.

 

 

Vadim Holodenko, dobitnik prestižne zlatne medalje i svih specijalnih nagrada na Četrnaestom međunarodnom pijanističkom takmičenju Van Kliburn Kliburn pojavio se kao jedan od muzički najdinamičnijih i tehnički najtalentovanijih izvođača svoje generacije, čije su interpretacije ocenjene kao “besprekorne, zanimljive i živahne, ali i nešto više: maštovite” (Cleveland Plain Dealer). Razvio je međunarodnu karijeru širom Evrope, Azije i Severne Amerike.

Program konceta 13. aprila obuhvata dela Šimanovskog, Šuberta, Isaja, Prokofjeva i Sen-Sansa.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca.

 

 

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #4: Ana Avramov (VIDEO)

 

(Espreso.rs)
 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media