KLAVIRSKO NEBO #2: Konkurs za klavirske kompozitore iz Srbije
Sa poslednjeg koncerta Klavirsko nebo, Foto: Božidar Nedeljković

prijavite se

KLAVIRSKO NEBO #2: Konkurs za klavirske kompozitore iz Srbije

Mogu da učestvuju svi koji su rođeni ili žive i rade u Srbiji, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja

Objavljeno: 29.03.2019. 09:52h
  • 174

Na Međunarodni dan klavira 29. mart, Pop Depresija, Kišobran i LP duo raspisuju konkurs KLAVIRSKO NEBO 2.

"Želimo da nastavimo tamo gde smo stali prošli put i pozivamo kompozitore za klavir da predstave svoju muziku i osećanja. Prošli konkurs završio se objavljivanjem kompilacije sa 17 izabranih kompozicija i koncertom u Czk Vlada Divljan i nešto slično planiramo za finale i KN#2. Rok za prijem vaših radova je 30. jun 2019", stoji u pozivu organizatora.

Propozicije konkursa su minimalno promenjene u odnosu na prvi put. Mogu da učestvuju svi koji su rođeni ili žive i rade u Srbiji, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja.

 

Potrebno je da snimite i pošaljete svoju klavirsku kompoziciju. U obzir dolaze samo kompozicije koje nisu zvanično objavljene - bez obzira da li je to na nosaču zvuka ili digitalno - i koje su nastale u poslednjih par godina, a da ste ih vi napisali ili bili koautor. Klavir mora da bude u centru pažnje, ali dozvoljena su i druga aranžerska rešenja, s drugim instrumentima, šumovima, ambijentom… Prednost će imati odsvirane kompozicije, midi je takođe prihvatljiv, ali je u drugom planu. Dužina kompozicija je ograničena na sedam minuta. Šaljete WAV ili AIFF, a uz kompoziciju priložite i kratku biografiju. Adresa na koju šaljete je popdepresija@gmail.com, a vaše kompozicije podignite na neki od fajl servera (wetransfer.com, npr).

Rok za prijem radova je do 30. juna, a posle tog roka biće napravljen izbor kompozicija, i objavljen na nosaču zvuka.

 

 

 

„Moderna klasika“ ili neoklasika je već godinama žanr koji se suptilno povezuje sa drugim srodnim ili manje srodnim muzičkim idejama. Kada žele da stave neke odrednice to rade „tagovima“: classical - neo-classical - ambient - modern classical - experimental - drone... Mi smo izabrali jedan mali segment, neoklasiku baziranu na klavirskoj muzici, da nju istaknemo i stavimo u regionalni kontekst. Ako biste nas pitali ko su „zvezde“ takve muzike, to su Nils Frahm, Max Richter, Hauschka, Olafur Arnalds, Lubomir Melnick, Yann Tiersen… ili u našim uslovima LP Duo. Većina njih poznati su i kao autori primenjene, filmske muzike, a poslednjih godina njihovi koncerti su muzički i kulturni događaji sezone, bez obzira gde se održavaju.

 

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #3: Vukašin Đelić

 

(Espreso.rs)

 

 

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media