NIK VEST U BEOGRADU: Talentovana basistkinja nastupiće u okviru Musicology Barcaffe Sessions
Nik Vest, Foto: Youtube printscreen

najava koncerta

NIK VEST U BEOGRADU: Talentovana basistkinja nastupiće u okviru Musicology Barcaffe Sessions

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret

Objavljeno:

Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, tridesetogodišnja Nik Vest, nastupiće 26. marta, kao drugi izvođač prolećnog dela sezone Musicology Barcaff Sešions, u beogradskom klubu Bitefartcafe, najavili su danas organizatori.

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret.

Specifična je po "čiroki" frizuri koja je, simbolično baš u obliku bas ključa.

Uz biografiju koja uključuje rad sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe Juritmiks, i mnogim drugima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Njene kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je štićenica bila i sa kojim je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu.

Poznati muzički novinar Alek Henderson je u magazinu "Billboard" opisao ovu talentovanu basistkinju kao jednu od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni virtuozitet i koji savršeno poznaje svoj instrument.

Nik Vest je pokrenula kampanju "Queens of strings" koja pronalazi talentovane devojke i pomaže njihovu muzičku edukaciju.

Njen talenat je okupirao pažnju i Stivena Tajlera i Lenija Krevica, kojima je Nik Vest postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti.

Njene fotografije bile su na naslovnim stranama "Baš Musician Magazine", "Baš Player", "Baš Quarterly" i "Baš Magazine".

Bila je jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom "Fender" basu, a zaštitno je lice njihove nove linije bas gitara "Dimension Baš".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.