Nimani Teenage Riot objavio singl DEVOJKA SA PROTESTA
Foto: Printscreen/youtube/Kontra records

nova pesma

Nimani Teenage Riot objavio singl DEVOJKA SA PROTESTA

Enigmatični elektro-pop bend nadovezuje se na estetiku svog albuma "Devojke masovnog uništenja" iz 2010. godine

Objavljeno: 15:30h

Nimani Teenage Riot je bend koji se prvi put pojavio na domaćoj sceni pre desetak godina, te objavio album na kome se osvrće na dnevnopolitičke teme s muzičkom podlogom koja asocira na Ex-yu osamdesete.

"Cilj sastava Nimani Teenage Riot jeste stvaranje utopijskog prostora jugoslovenske eklektike" stojalo je tada u svojevrsnom "proglasu" povodom izlaska albuma "Devojke masovnog uništenja", te je dodato: "Nimani Teenage Riot želi da dovede do istorijskog pomirenja i zato su se u njemu našli najelitniji reprezenti najsofisticiranijeg beogradskog zvuka, i najgrlatiji branioci muzike koja je ponekad bila alternativa dominantnim trendovima imperijalističke muzike ali se nikada nije okrenula protiv vlastitog naroda."

Premda su članovi benda uglavnom držali svoj identitet u tajnosti, na bandcampu su kao autori tekstova u to vreme navođeni Danilo Bećković i Dimitrije Vojnov, danas uspešan rediteljsko-scenaristički tandem.

Njihov novi singl "Devojka sa protesta" nastao je, kako naziv kaže, kao komentar na aktuelne proteste "1 od 5 miliona", i može se videti i slušati na OVOM LINKU. Sem teksta numere, nema podataka o autorskom timu koji je radio na pesmi.

BONUS VIDEO: PAVLE POPOV: Možeš da me staviš u simfonijski orkestar, ili u avangardni ili džez bend, uvek ću se snaći (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.